L’AE Prat torna a mantenir la categoria a la darrera jornada

L'empat al camp de l'Ebro (1-1) permet els potablava obtenir la permanència més ajustada en anys. El gol de Guillem Naranjo va avançar els potablaves, però Éder va empatar per provocar 20 minuts d'angoixa i calculadores a la delegació pratenca
Dilluns, 16 maig 2022 · 17:16 hores EsportsFutbol

Esports
Futbol

El Prat jugarà la propera temporada a 2RFEF. Els pratencs, com volent resumir la seva pròpia temporada en un sol partit, es van trobar còmodes 70 minuts per colapsar els 20 darrers, quan l’Ebro (ja sense opcions de playoff per la victòria del Lleida) més va apretar. Els mòbils dels 150 potablaves desplaçats bullien veient com un gol en contra podia dur al playout o fins i tot al descens directe en una darrera jornada d’èpica moderna, marcada per les absurdes i espectaculars caramboles del sistema de competició. Sense arribar a un patiment tajonarístic, el Prat va tenir al tram final la fortuna que havia perdut darrerament per tancar la temporada amb una celebració, la tercera en els darrers quatre anys.

Primer temps de control

El Prat va afrontar el partit amb baixes (Yeray va acompanyar Héctor com a central per l’absència de tota la resta) i el soroll del centenar llarg de pratencs que van ocupar la meitat de la modesta graderia de La Almozara. Va sortir el conjunt de Pedro Dólera conscient que l’únic que els podia evitar problemes era la victòria: guanyant bona part dels duels, sense complicacions en zona defensiva i cercant opcions per bandes. A partir dels 10 minuts van arribar les primeres ocasions pratenques: un llançament llunyà que deté Loscos en dos temps i un intent d’Adri Rivas que acaba en còrner. L’Ebro va reaccionar, especialment a l’equador de la segona, i Óscar Sanz va estar a punt de connectar una rematada franca a la frontal de la petita. Als darrers compassos van arribar dues rematades de cap perilloses: la primera, de Guillem Naranjo, aturada per Loscos; la darrera, d’Óscar Sanz, va marxar per sobre del travesser.

Els esdeveniments, a la segona meitat

El gol del Prat no es va fer esperar gaire: als 6 minuts de la represa, Yaya envia un servei de banda a Guillem Naranjo, que controla d’esquenes a porteria dins l’àrea, fica el cos, i amb 5 tocs, aconsegueix girar-se i perforar l’escaire curt. El setè gol del pratenc aquesta temporada li permet acabar com a pitxitxi de l’equip i com a heroi del tram final de campanya: els 3 gols que ha marcat el Prat en les darreres 7 jornades duen el seu segell. El gol no va fer cap altra cosa que avivar més un Prat que va poder marcar el segon amb una vaselina de Guillem Naranjo des de fora de l’àrea que va marxar fregant el travesser.

Amb 20 minuts per endavant i en una jugada d’elaboració ebrenca, Óscar Sanz va filtrar una pilota per a Nando Quesada que va estripar tota la defensa del Prat. La pasada de la mort de Nando Quesada va arribar a Éder després d’un toc d’Héctor, i el punta local va empatar el partit. El Prat va intentar mantenir el tipus, però la situació límit el va deixar grogui: la banqueta va començar a mirar marcadors i l’empat servia… si res no canviava. L’entrada de Sule i l’absència de pressió va donar encara més vida a l’Ebro. Un u contra u d’Iván Elena davant Craviotto va estar a punt d’amargar la festa final d’un Prat, que malgrat tot, ha assolit l’objectiu marcat a final de temporada.

Declaracions postpartit

En ordre d’aparició: Padilla, Craviotto, Yeray Sabariego, Guillem Naranjo, Luis Quiñonero i Pepe Delgado

Pedro Dólera, entrenador de l’AE Prat