El CB Prat no dependrà de si mateix per seguir a LEB Or

El CB Prat va perdre a Guipúscoa (70-63) un partit en què va tenir opcions fins el darrer moment. Amb Palma ja descendit, el Prat només obtindrà la permanència si guanya i Iraurgi o Almansa perden
Dilluns, 16 maig 2022 · 18:12 hores BàsquetEsportsGeneral

Bàsquet
Esports
General

La penúltima jornada de la LEB Or, primera unificada, va deixar vencedors i derrotats. El CB Prat va competir durant bona part del partit a Illumbe, però els pobres registres ofensius a la segona meitat (només 22 punts en 20 minuts) el van deixar sense opcions de victòria. La resta de resultats (victòria d’Iraurgi, derrotes de Palma i Almansa) envien al Prat a zona de descens. El conjunt potablava ja no depèn de si mateix per jugar a LEB Or la propera temporada: necessita guanyar al Huesca (21:00 hores al Joan Busquets) i que Iraurgi (contra Palencia) o Almansa (enfront Coruña) caiguin.

ESTADÍSTIQUES POSTPARTIT

Inici amb poques defenses

Prat i GBC van arrencar el partit amb molt encert en el tir i dificultats per frenar els atacs rivals. En poc menys de 4 minuts, el marcador ja era de 15-10. El Prat va ser capaç de realitzar ajustos per remuntar l’electrònic (22-24) al final del primer quart i allargar el bon moment a l’inici del segon, amb un parcial de 2-10 que assentava (22-29) l’avantatge pratenc. Amb el pas dels minuts, la fluidesa ofensiva va desaparèixer en ambdós bàndols, i Guipúscoa va tornar a retallar diferències amb l’aparició de Simmons i Steinarson. Un bàsquet d’Ibarguen a la darrera possessió del segon quart (40-41) per marxar encara per davant.

El bloqueig intuït es va confirmar amb la sortida del tercer quart: als primer cincs minuts, el Prat amb prou feines va aconseguir anotar 3 punts, però el seu rival, tot i posar-se per davant (44-43) tampoc en feia gaires més. Els potablava van anar fent la goma durant tota la tercera entrega i part de la darrera, fins que al moment crític, el GBC va aconseguir un parcial de 8-2 que el va permetre endur-se un triomf que lipermet mantenir opcions d’entrar al playoff d’ascens. El Prat s’ho jugarà tot divendres vinent a les 21:00 davant el Huesca.