Les infermeres lamenten que la pandèmia no hagi incrementat la valoració social de la professió

Avui, 12 de maig, és el Dia Internacional de la Infermeria
Dijous, 12 maig 2022 · 09:35 hores ActualitatDonesEconomia

Actualitat
Dones
Economia

Avui 12 de maig es commemora el Dia Internacional de la Infermeria, una jornada que vol reconèixer la tasca d’aquest col·lectiu professional i que va molt més enllà de les cures.

El Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) ha fet públic un comunicat on alerta que des de principis de 2020 s’han donat de baixa voluntària més de 1.300 infermeres (457 l’any 2020, 597 l’any 2021 i 273 de gener a abril de 2022). Es tracta d’unes xifres superiors a les que es registraven abans de la pandèmia de la covid, quan la mitjana se situava en unes 400 anuals.

El col·lectiu lamenta que, contra el que podria semblar, la pandèmia no ha servit per incrementar la valoració social d’aquesta professió. També exposen altres problemes com l’abús de temporalitat en molts contractes.

elprat.ràdio i elprat.tv se sumen a aquesta commemoració amb la publicació d’un reportatge en què donen a conèixer la realitat de tres infermeres pratenques de diferents àmbits sanitaris: Núria Rodríguez, infermera i directora de la residència municipal d’avis Penedès; Emi Ruiz, infermera del CAP Disset de Setembre; i Marta Julve, infermera de la UCI referent de covid de l’Hospital Universitari de Bellvitge.