L’empresa Silence ocuparà la planta de Nissan a la Zona Franca

El fabricant català de motos elèctriques contractarà la plantilla que es va acollir al pla de reindustrialització
Dimecres, 11 maig 2022 · 12:43 hores ActualitatEconomiaEmpresa

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va visitar l'any passat les instal·lacions de Silence a Sant Boi | Imatge de Silence

Actualitat
Economia
Empresa

El fabricant de motos elèctriques Silence ocuparà la planta de la Zona Franca de Nissan i contractarà la plantilla que es va acollir al pla de reindustrialització. Així ho han anunciat aquest matí el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Empresa, Roger Torrent, al Ple del Parlament.

Segons ha pogut saber elprat.ràdio (91.6 FM), l’acord entre la barcelonina Silence i la taula de reindustrialització s’ha tancat a les dues de la matinada i suposa una passa de gegant en la recuperació de l’activitat econòmica a les antigues plantes de Nissan, tancades el passat 31 de desembre. El que no se sap és quants dels 1.400 treballadors i treballadores contractarà. A més, la plantilla s’haurà de formar a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), tal com s’hi va comprometre la Generalitat.

La plantilla ha rebut amb esperança la notícia, però de moment es manté la mobilització convocada per a aquest migdia a Barcelona per reclamar celeritat i concreció en tot el procés de reindustrialització. El Secretari General de Comissions Obreres a Nissan, Miguel Ángel Boiza, assegura que s’ha hagut de negociar molt dur per evitar rebaixes en les condicions laborals de la plantilla que s’ha acollit al pla de reindustrialització.

Encara, però, falta per concretar la part més gran, la que ha d’ocupar la planta de Montcada i una part de la de la Zona Franca. Un projecte que, de moment, apunta que serà pel HUB d’electromobilitat, altrament dit de descarbonització, que formen dues empreses catalanes i una de nord-americana. Perquè aquest projecte es materialitzi cal que Nissan cedeixi les patents de les seves furgonets NV200 i Pick Up Navara, un extrem que els sindicats creuen que està pràcticament assegurat.