La Festa Esplai aplega més de 5.000 persones al parc Nou

Dilluns, 9 maig 2022 · 09:07 hores ActualitatEducacióSocietat

Actualitat
Educació
Societat

Aquest diumenge, el parc Nou ha tornat a ser l’escenari de la Festa Esplai, organitzada per la Fundació Catalana de l’Esplai, després de dos anys d’aturada per la pandèmia. Un esdeveniment que enguany ha estrenat nova imatge per a l’ocasió, afegint-hi el lema “Fem possible un món millor”.

Beques d’activitats de lleure

Aquesta celebració ha donat el tret de sortida a la campanya de beques d’activitats de lleure “Un estiu per a tothom”. Enguany, Fundesplai preveu que augmentaran les sol·licituds d’aquestes beques, a conseqüència de la pandèmia. De fet, la Generalitat ha incrementat el pressupost destinat a beques perquè cap infant es quedi sense activitats de lleure. Així ho va anunciar la Consellera de Drets Socials, Violant Cervera, present a la Festa Esplai.

Gran afluència

Des de les 11 del matí, més de 5.000 persones van passar pel parc Nou, on famílies, infants i joves van participar en una cinquantena de propostes de tota mena: des d’opcions esportives com el rocòdrom, activitats vinculades a l’estalvi d’aigua o altres propostes relacionades amb la protecció de la natura; tot un ventall d’activitats lligades als Objectius de Desenvolupament Sostenible, les quals els i les participants tenien moltes ganes de recuperar després de dues edicions sense celebrar-se.

L’acte central de la jornada el va conduir Nadia Ghulam, activista per als drets humans i treballadora de Fundesplai, que junt amb altres infants i joves van reclamar la urgència de cultivar la pau:

Tot plegat va ser possible gràcies a la participació d’entitats, algunes d’elles pratenques, com Agricultura pel territori, la Fundació Espigoladors i l’Associació de Permacultura Atta, així com l’ajuda de més de 500 persones voluntàries vinculades a Fundesplai.