La 26a edició del Pratifolk torna als orígens

Dilluns, 9 maig 2022 · 09:14 hores ActualitatCulturaCultura popular

Actualitat
Cultura
Cultura popular

La Cultura Tradicional ha tornat a ser protagonista a la ciutat amb la 26a edició del Pratifolk. Totes les entitats de cultura popular del Prat s’han donat cita per celebrar aquesta festa, que ha arrencat amb les matinades i ha continuat amb la plantada del seguici del Nus a la plaça de Blanes, on ha començat la cercavila fins al parc del Fondo d’en Peixo. La cita, consolidada al calendari festiu pratenc, ha tornat -novament- al format històric d’un dia.

Al Fondo d’en Peixo s’ha un fet vermut amb sardanes i danses tradicionals i tot seguit el dinar amb la paella de l’Associació Les Escarxofes del Prat. A més, per conèixer més les entitats des de dins, s’han fet tallers i una gimcana de cultura popular. A la tarda ha estat el torn de la mostra d’entitats, amb els Castellers del Prat i els Falcons de Piera com a colla convidada. També hi ha actuat la colla dansaire Picacrestes i la Mulassa.

Abans dels focs, les persones assistents ha pogut gaudir d’un tastet del ball de gralles amb el grup Les Antines, que ha estat la primera vegada que s’ha fet al Pratifolk.

Amb la caiguda de la nit, la Colla de Diables i Ball de Diables han estat els encarregats de posar -una edició més- el punt de màgia i foc al Pratifolk amb una actuació de pirotècnia.