Judit Oliva, subcampiona d’Espanya júnior amb el Barça CBS i convocada amb la Selecció Espanyola sub17

Dilluns, 9 maig 2022 · 20:24 hores BàsquetEsports

Fotogracia cedida per Judit Oliva

Bàsquet
Esports

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat la fase final del Campionat d’Espanya júnior femení a Huelva amb la presència pratenca de dues jugadores. Per una banda, Mariona Dominguez, amb l’Almeda de Cornellà, que va acabar en una molt meritòria sisena posició final dels 32 equips participants. I l’altra representant pratenca ha estat la Judit Oliva del Barça Santfeliuenc, l’autèntica protagonista del campionat. El Barça ha estat, finalment, el subcampió d’Espanya després de perdre la final davant Spar Gran Canària per un clar 104 a 64. El paper de la pratenca ha estat determinant en el rendiment del conjunt blaugrana sent la jugadora millor valorada del seu equip en tot el campionat i la desena amb millor valoració de la competició.

La crida de la selecció sub17

El seu molt bon paper en el Campionat d’Espanya júnior li ha valgut a la pratenca la trucada de la selecció espanyola. Judit Oliva ha entrat en la llista de 15 jugadores que participaran del 14 al 17 de maig en la concentració que farà la selecció nacional sub17 conjuntament amb la sub18 a Azuqueca de Henares. Es tracta d’una concentració per preparar la participació de les dues seleccions en els propers compromisos oficials internacionals, el Mundial sub17 i l’Europeu sub18 d’aquest pròxim estiu. Aquesta serà la penúltima concentració, la darrera ha de ser al juny on s’escolliran les 15 jugadores definitives que participaran al Mundial. La Copa del Món sub17 tindrà lloc a Hongria del 9 al 17 de juliol. Si la pratenca aconsegueix estar dins la llista definitiva serà la primera jugadora del Prat que jugarà en una selecció nacional base en una competició oficial.

Judit Oliva, jugadora del Barça CBS, la quarta per la dreta