Els sindicats es desesperen amb la lentitud en la reindustrialització de Nissan

Apressen les administracions a posar en marxa el procés, sis mesos després del tancament de la planta, i no descarten noves mobilitzacions
Dilluns, 9 maig 2022 · 18:05 hores ActualitatEconomiaEmpresa

Actualitat
Economia
Empresa

El procés de reindustrialització de Nissan avança, però a pas molt lent. Així ho denuncien els sindicats, que divendres van assistir a la darrera reunió de la Taula de Reindustrialització entre els governs espanyol i català, els sindicats i l’automobilística japonesa, així com el Consorci de la Zona Franca. Nissan va tancar portes a Catalunya al desembre i, des de llavors, 1.400 persones, moltes d’elles del Prat, esperen un projecte industrial que les ocupi a les plantes on fins ara s’hi produïen la furgoneta NV200 i la PICK UP Navara.

El procés de reindustrialització va arrencar molt abans del tancament, però encara no hi ha data prevista per a la reincorporació d’aquestes persones al sector automobilístic. Des dels sindicats reclamen celeritat i determinació per tancar els projectes que podrien ocupar les plantes de Nissan. Tot plegat després que no s’hagi constituït la taula tècnica que ha de, entre altres coses, definir quin serà l’operador únic que gestionarà els lloguers dels terrenys de la Zona Franca i Montcada.

Compromís incomplert

Aquest era un compromís del consorci que, segons denuncien els sindicats, no només no s’ha complert, sinó que tampoc no se n’ha informat. La situació va arribar al seu límit a finals d’abril, després que el secretari general d’Indústria i PIME del govern espanyol, Raül Blanco, assegurés a la premsa que el procés anava per bon camí, sense que els sindicats haguessin rebut resposta a la seves demandes. Una situació que qualifiquen de menyspreu a la representació sindical.

Possibles mobilitzacions

Per tot plegat, els sindicats SIGEN-USOC, CCOO, UGT i CGT han anunciat que, si en les pròximes hores no reben informació detallada sobre el calendari previst de presentació de la licitació del servei d’operador únic de gestió del lloguer i sobre les bases del concurs públic, es mobilitzaran per pressionar les administracions.

Per la seva banda, el govern català confia que s’avanci en el procés de reindustrialització de forma definitiva després de la reunió d’aquest divendres, tot i que és prudent a l’hora de marcar un calendari.

Canvis de guió constants

El procés de reindustrialització està vivint girs de guió constants: quan semblava que Nissan marxaria de Catalunya deixant la plantilla en mans de la xinesa Great Wall Motors, tot va desfer-se en poques hores. També van caure altres projectes, com la de Puch Powertrain, així com les propostes in extremis del govern espanyol de fabricar vehicles militars o fer-ne el manteniment a la Zona Franca. Entre tant, Silence i el HUB de descarbonització, dos candidats a ocupar les plantes de Nissan, es mantenien fermes, però sense el compromís total de les administracions. Finalment, Nissan va plegar i no hi havia projecte tancat i, per si no n’hi hagués prou, la propietat dels terrenys de Sant Andreu de la Barca va exigir uns preus molt alts pel lloguer, així com modificacions en les plantes que tots els actors de la taula de reindustrialització van considerar inacceptables.

Ultimàtum de Silence

Així doncs, ens trobem gairebé mig any després del tancament de les tres plantes de Nissan i encara no hi ha un futur clar en l’horitzó industrial de les factories de la Zona Franca i Montcada. A això cal afegir que, després de demanar un canvi d’ubicació al projecte de Silence, que passava d’ocupar en solitari la planta de Montcada a compartir la de la Zona Franca, ara l’empresa barcelonina ha donat un ultimàtum: fa gairebé un any que esperen i el seu projecte no pot esperar mé;: tenen altres propostes, algunes fora de Catalunya i necessiten prendre una decisió.

D’altra banda, el HUB d’electromobilitat, altrament dit de descarbonització, el formen dues empreses catalanes i una de nord-americana. En aquest sentit, és important recordar que aquest projecte te un condicionant: que Nissan cedeixi les patents dels models NV200 i Pick UP Navara.

Si finalment prospera el HUB, el projecte podria donar feina a 4.000 persones l’any 2025, segons l’empresa. Una xifra que podria ocupar les prop de 1.400 de la plantilla de Nissan acollides al pla de reindustrialització, que porten a l’atur des del 31 de desembre. Per això el govern de la Generalitat es va comprometre a dissenyar plans de formació per a les persones acollides al pla.

Formacions pendents

De moment, però, no s’estan fent aquestes formacions perquè cal primer tancar els projectes de reindustrialització. Govern i Silence es reuniran aquesta setmana per mirar d’apropar posicions. Els sindicats esperen que les administracions evitin dilatar el procés en el temps per mirar de trobar una solució quan abans millor.