Victòria llustrosa d’un CB Prat que escapa del descens

El CB Prat va unir joc i rauxa per vèncer a Coruña (83-79) en un partit vibrant que permet els potablava sortir del descens a falta de dues jornades per disputar
Dissabte, 7 maig 2022 · 17:25 hores BàsquetEsportsGeneral

Foto: CB Prat

Bàsquet
Esports
General

El CB Prat afrontava més exigit que mai l’enèsim partit clau a casa. Tant era que per primer cop en la temporada, l’equip es va entrenar més vegades al Joan Busquets que a l’Olímpic. Casualitat o causalitat, aquest cop va respondre amb nota a pràcticament totes les proves que se li van anar plantejant al llarg de 40 minuts i va obtenir un triomf que li permetrà, en el pitjor dels casos, arribar amb opcions de permanència fins a la darrera jornada. Intel·ligent en atac i aplicat en defensa, el Prat només es va veure superat a l’inici del tercer quart: el Crockettsistema va mantenir amb pols els potablava per després tornar al domini col·lectiu. Palma va perdre a Cáceres i el Prat es troba fora del descens, però obligat a igualar els resultats que aconsegueixin tant els balears com Iraurgi.

ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT

El Prat (sense Allen, lesionat) es va refer ràpidament del primer intent d’escapada d’un Coruña molt encertat (6-11) als primers tres minuts de partit. El Prat va saber castigar la característica defensa de canvis plantejada pel conjunt gallec, i en un tres i no res, va clavar un espectacular parcial de 13-0 (18-11), on va destacar la lectura de Sergi Costa. A l’inici del segon quart, Coruña va aconseguir parcialment frenar el ritme anotador (27-24), però el Prat va tornar a marcar distàncies amb la participació de Crockett i Ibarguen per assolir el màxim avantatge (35-24) de l’encontre, marge d’11 punts que mantindria (43-32) al final del primer temps.

La sortida del tercer quart complica el matx

Tot el que s’havia guanyat en dos quarts de nivell es va perdre als primers tres minuts i mig: Coruña va arrencar amb 1-11 per situar la renta (44-43) en la mínima expressió. El Prat, bloquejat en atac, va recórrer a la inspiració d’un TJ Crockett que va anotar 7 punts consecutius i que en va fer 11 dels 16 punts totals del tercer quart, amb Adrià Domenech com a escuder al rebot i la finalització. Coruña va començar a obrir el camp i a insistir en els llançaments de Javi Vega per, després de fer la goma, empatar el partit (59-59) a la darrera jugada del tercer quart.

Amb 10 minuts i tot per decidir, ambdós equips van començar amb problemes (63-62) per anotar. Una falta de 3 tirs de Ward sobre Crockett va ser el detonant d’un parcial de 9-0 (72-62) que va despertar el Joan Busquets i que apropava i molt la victòria. Els de Riazor, però, van aprofitar un parell de pèrdues i males decisions del Prat per posar picant (80-76) a un minut final on la consistència a l’hora d’encarar el tir lliure i fer llargs els atacs corunyesos va acabar assegurant una victòria que reconcilia l’equip amb el seu pavelló.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Josep Maria Berrocal, entrenador del CB Prat