L’Ajuntament augmenta del 33 al 42 % les contratacions menors a empreses del municipi

Mijoler explica a empresaris favorables a l'ampliació de l'aeroport la postura contrària del consistori
Dimecres, 4 maig 2022 · 16:14 hores ActualitatEconomiaEmpresa

Mijoler, durant la seva intervenció al fòrum empresarial.

Actualitat
Economia
Empresa

En el que portem de mandat, l’Ajuntament del Prat ha augmentat del 33 al 42 % les contractacions menors a empreses locals. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, durant una trobada amb empresaris, tot afegint que la intenció es seguir augmentant aquest percentatge. Els contractes menors amb les administracions públiques són aquells amb una quantia inferior a 40.000 € o a 15.000 € en el cas de subministraments o serveis.

No a l’ampliació de l’aeroport, davant empresaris favorables

Mijoler ha participat avui en una trobada al Fòrum Empresarial que promou l’Associació Empresarial i la Unió Patronal Metal·lúrgica de l’Hospitalet i el Baix Llobregat. Aquestes entitats s’han mostrat diverses vegades favorables a l’ampliació de l’aeroport, per la qual cosa l’alcalde pratenc ha aprofitat per demanar-les que se sumin als reptes que suposa la crisi socioeconòmica i mediambiental. L’alcalde pratenc ha assenyalat a la innovació i la sostenibilitat com els camins a seguir, lluny dels “vells models desarrollistes” com l’ampliació de l’aeroport del Prat.

Millora el mercat laboral

Mijoler també ha assenyalat que el mercat laboral mostra indicis de recuperació. En aquest sentit, el Prat ha tancat el mes de març amb la xifra més baixa d’atur des d’abans de la crisi del 2008 i se situa en el 10,8 %, per bé que la dada més destacada és el rècord en la contractació indefinida en un mes, des de 1988: gairebé 3 de cada 4 dels contractes que es van signar.

Mijoler també ha destacat la concertació público-privada per tal de continuar avançant. Un exemple de tot plegat és el centre comercial Carrefour del Prat, que contractarà 1.500 persones al conjunt de Catalunya i prop de 200 a la zona del delta del Llobregat, amb la participació de l’àrea municipal de Desenvolupament Econòmic.