Aquest estiu només hi haurà tres guinguetes a la platja

L'aportació de sorra no es podrà fer abans de Sant Joan i es preveu que començarà al juliol
Dimecres, 4 maig 2022 · 12:07 hores ActualitatEconomiaSocietat

Actualitat
Economia
Societat

Aquest estiu, la platja del Prat no tindrà, com en anys anteriors, quatre guinguetes, sinó que només en seran tres, degut a la renúncia a darrera hora d’una de les empreses aspirants. A més, la distribució d’aquests establiments temporals també serà diferent, ja que la zona on se situava la primera guingueta, la més propera al Centre Municipal de Vela, amb prou feines té sorra, de manera que en aquest indret no se n’instal·larà cap.

L’aportació de sorra es retarda

A la forta regressió patida recentment per la platja del Prat se li ha afegit un altre problema: per un problema administratiu del Port de Barcelona, entitat encarregada de l’operació, l’aportació anual de sorra es retardarà i no es podrà fer, com era habitual, abans de Sant Joan. El més probable, doncs, és que la draga que aboca sorra a la platja del Prat comenci a treballar ja entrat el mes de juliol.

Inici de temporada, l’11 de juny

La temporada de platja al Prat, amb l’entrada en funcionament de tots els serveis corresponents, s’iniciarà el dissabre 11 de juny.

És probable que, degut a l’anticicló estival, que provoca una disminució del nivell del mar, la platja presenti aleshores un aspecte una mica millor que l’actual, en què algunes zones -les situades més al nord- estan desprovistes de sorra.

Aparcaments

Com ja va passar l’any passat, degut a una sentència judicial ferma, no es podrà aparcar al passeig de la platja i caldrà fer-ho en diverses bosses d’aparcament que habilitarà l’Ajuntament.

Entrevista a elprat.ràdio

Escolteu l’entrevista que el magazín matinal Planeta Prat d’elprat.ràdio ha fet a Pau Esteban, cap del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament.