L’AE Prat es fica en un embolic en caure a Tarazona

L'AE Prat perd per cinquena jornada consecutiva i haurà de lluitar per la permanència a les darreres dues jornades. Un penal dubtós i les lesions de Martos i Salvans van ser massa llast per un equip que va reaccionar a la segona meitat
Dilluns, 2 maig 2022 · 17:46 hores EsportsFutbol

Foto: SD Tarazona

Esports
Futbol

Pràcticament tot el que podia sortir malament va sortir malament. El Prat, havent realitzat una primera mitja hora acceptable, es va veure amb un 1-0 en contra arran d’un penal que cap imatge ha pogut esclarir i amb dos puntals com Martos i Pau Salvans lesionats. L’equip potablava va estar a punt del KO fins al final de la primera meitat, i quan el partit es començava a trencar, el Tarazona va duplicar distàncies. Com a Los Pajaritos, el Prat va tenir opcions reals d’igualar el 2-0, però es va haver de conformar amb la cinquena derrota consecutiva per la mínima i amb empatar el goal average particular.

Mitja hora per oblidar

Tarazona i Prat es jugaven mitja permanència als peus del Moncayo, i això es va notar en l’inici d’un partit on no es volia cometre cap errada. Martos es va lesionar al poc d’inicar-se el joc, substituit per Pau Rosales. El Tarazona va marcar el ritme durant els primers compassos, tractant d’amenaçar amb els seus extrems, però més enllà d’un xut perillós de Santigosa al minut 8, no inquietava Craviotto. A l’equador arribaria la jugada del partit: una centrada des de la dreta toca en una mà (les imatges televisives no acaben de demostrar si en la de Chus Herrero o en la d’One) i l’àrbitre, després de gairebé un minut de deliberació amb l’assistent, indica un penal que el pitxitxi Dieste va transformar. Després del gol, Salvans també es va veure obligat a deixar el partit, i el Prat va patir per mantenir-se en peu. Uns bons minuts finals, amb sengles rematades de cap de Guillem Naranjo i Padilla, refusades, donaven esperança de reacció

Millora pratenca al segon temps

El Prat va mostrar una versió més incisiva a la represa, amb protagonisme per la banda esquerra: al primer minut, Escoruela rematava una centrada de Genís, però impactava en Jay. El mateix Escoruela provaria sort amb un llançament llunyà que marxaria fregant el pal. Amb el partit cada cop més trencat, el Tarazona va posar el segon: jugada individual d’Ohemeng pel sector dret, posant una passada de la mort que connecta Ballardo al fons de la xarxa. El Prat va emprar l’única finestra que tenia disponible (les altres 2, esgotades per les lesions) per fer entrar Kuku i Guido Ratto, i l’equip es va volcar a l’atac. El col·legiat va anul·lar una diana d’Adri Rivas per fora de joc, pràcticament a la següent jugada Kuku va enviar la bola al pal, i poc després, Guillem Naranjo posava el 2-1 en un corner servit per Batanero. El Prat va persistir, però Azón va detenir un llançament amb rosca de Guido Ratto. Al temps d’afegit, Yaya va ser expulsat en veure la segona groga per un cop sobre Dieste.

Declaracions postpartit

Andrés Bretones, segon entrenador de l’AE Prat

Alberto Padilla, capità de l’AE Prat

Els comptes de la permanència

El Prat és 11è amb 40 punts, encara fora del descens, però ara amb un sol punt de marge respecte a les posicions de playout com les de descens directe. Els potablaves depenen de si mateixos per mantenir la categoria, però únicament si guanyen ambdós partits. Amb vuit equips implicats en la pugna, les possibilitats són gairebé infinites: el Prat tant podria salvar-se perdent ambdós partits com descendir sumant 4/6 punts, tenint en compte la possibilitat d’empats múltiples, que en força casos, no afavoreixen els interessos pratencs. El més probable, per tant, és que els comptes no s’acabin d’aclarir fins que es disputi la penúltima jornada.

Els goalsaverages particulars del Prat amb els rivals directes

El Prat té la majoria d’averages particulars empatats. En cas d’empat a punts amb un sol equip, si l’average particular està empatat, cal recòrrer al general (indicat entre parèntesi)