Millora la majoria d’indicadors de seguretat ciutadana al Prat, menys l’incivisme

Dijous, 28 abril 2022 · 12:33 hores ActualitatSeguretatSocietat

Junta Local de Seguretat.

Actualitat
Seguretat
Societat

Ahir es va celebrar una nova reunió de la Junta de Seguretat Local, en què es va fer balanç de l’estat de la seguretat ciutadana al Prat. La Junta compta amb representants de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, cossos i forces de seguretat de l’Estat i serveis d’emergència

La coordinació entre aquests cossos es concentra en tres tipus de delictes —robatoris a l’interior de vehicles, robatoris a domicilis i plantacions de marihuana— que en els darrers anys s’han anat reduint a la ciutat.

A la Junta es va presentar una memòria de l’activitat policial el 2021, tant de Policia Local com de Mossos d’Esquadra, de la qual es poden extreure conclusions respecte anys anteriors, especialment en comparació a 2019, ja que 2020 va ser un any extraordinari, també pel que fa a la seguretat tiutadana.

Menys infraccions penals

L’any passat es van reduir significativament les infraccions penals al Prat respecte al 2019, passant de 5.709 a 4.076 (-28,6 %). Els robatoris amb força a l’interior de vehicles van caure un 49,5% i als domicilis es van reduir un 57,4 %.

En canvi, els robatoris amb violència o intimidació a la via pública van créixer un 2,3%, si bé van caure un 41,4% als establiments comercials. Els accidents de trànsit van disminuir, no així els actes incívics, que van registrar un lleuger repunt: conductes irrespectuoses davant de la policia, ocupació de la via pública, no respectar el descans veïnal, orinar al carrer, incomplir la normativa de gossos, alterar l’ordre públic…). Aquestes infraccions per incivisme van ser 323 el 2019, 460 el 2020 i 532 el 2021.

Entrevista a elprat.ràdio (91.6 FM) al regidor de la Policia Local, David Vicioso: