Multitudinari Sant Jordi al Fondo d’en Peixo

Les activitats de la diada es van traslladar a un espai més ampli que el tradicional de la pl. de la Vila i carrer Ferran Puig
Dilluns, 25 abril 2022 · 12:22 hores ActualitatCulturaCultura popular

Actualitat
Cultura
Cultura popular

La diada de Sant Jordi d’enguany al Prat ha estat especial. Per primera vegada després de molts anys, l’indret central de les activitats no va ser la pl. de la Vila i el c. Ferran Puig, sinó el parc del Fondo d’en Peixo.

L’Ajuntament i entitats de la ciutat participants en la diada així ho van acordar, ja que d’aquesta manera va ser més fàcil mantenir les distàncies de seguretat i ampliar l’oferta d’activtats. La gent va respondre i pel fondo van passar milers de persones. Només la pluja va deslluïr una mica la celebració, ja que, cap al final del dia, va impedir la celebració d’uns concerts que estaven previstos.

elprat.ràdio, progatonista

Un dels elements protagonistes de la diada va ser la presència d’un gran set de l’emissora municipal, elprat.ràdio (91.6 FM), que va emetre un programa en directe des del Fondo d’en Peixo durant tot el dia. L’ocasió s’ho mereixia, ja que aquest 23 d’abril l’emissora pratenca complia 20 anys de vida.

Al parc s’hi van plantar les tradicionals paradetes de llibres i roses, el racó de la lectura; Foodtracks, activitats infantils, etc. Enguany, les paradetes dels partits polítics van quedar en un segon pla i es va donar més visibilitat a les d’entitats, una reivindicació històrica de la societat civil pratenca.