Un CB Prat tendre perd davant Valladolid (68-75)

El CB Prat cau davant Valladolid en un darrer quart nefast i perd l'avantatge respecte els seus rivals directes
Dissabte, 23 abril 2022 · 10:20 hores BàsquetEsports

Foto: CB Prat

Bàsquet
Esports

El CB Prat va sumar la tercera derrota consecutiva en caure per 68-75 davant el Reial Valladolid en un partit decantat pel 0-10 dels val·lisoletans a la sortida del darrer quart, la manca d’encert dels potablaves en el tir exterior i la manca d’energia i determinació en moments claus del partit. Amb aquest resultat, els visitants assoleixen la permanència matemàtica, mentre que el Prat, tot i mantenir-se fora de posicions de descens, veu com les victòries de Palma i Iraurgi compliquen el seu futur.

ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT

El Prat va tractar de marcar el ritme als instants inicials, aconseguint petits (9-6) avantatges. El duel entre Helmanis i Pippen va concentrar bona part de les primeres possessions, així com Wintering i Crockett cercaven punts per compte propi. El Prat va acumular alguna renda interessant, però un mini parcial de 0-4 va servir per tancar la mànega amb igualtat (16-16) màxima. El Prat va seguir amb el seu pla al segon quart, intentant escapar-se (33-28) d’un Valladolid que havia pogut frenar l’agilitat ofensiva dels pratencs però que amb prou feines anotava si no apareixia Wintering, especialment incisiu recuperant pilotes (6) al llarg del partit. Altre cop, els de Paco García neutralitzarien l’avantatge, però un bàsquet de Helmanis (36-35) en la darrera acció del parcial va avançar els de Josep Maria Berrocal

Darrer quart per oblidar

L’intercanvi de cistelles del tercer quart va beneficiar al Prat, que va tornar al +4 (48-44), una situació que no tornaria: Valladolid va fer un pas al front, amb els punts de Kuiper, les penetracions i faltes forçades per Pantzar i la tasca constant de Wintering. El Prat no trobava resposta (51-57), i el triple de Sergi Costa per tancar el quart (54-57) no va servir per capgirar l’escenari. La sortida del Prat al darrer quart va ser la pitjor inimaginable: pèrdues, precipitacions i errades individuals en ambdues pistes, que van disparar Valladolid al marcador (54-67) amb un parcial de 0-10. Els locals ho van intentar, aprofitant el bonus per anar a la línea de tirs lliures (especialment Parrado) i retallar distàncies amb els llançaments errats per Valladolid des dels 4’60 i amb Parrado i TJ Crockett com a generadors de punts i faltes. Una recuperació i un posterior triple al darrer minut van donar una mínima esperança de remuntada èpica al Prat, però el temps es va esgotar abans de poder posar en risc real el triomf amb què Valladolid segella la salvació.

Declaracions postpartit

Josep Maria Berrocal, entrenador del CB Prat

Andres Ibarguen, jugador del CB Prat