L’AMB impulsa una nova eina per demanar taxi pel mòbil

El nou servei digital, que entrarà en funcionament després de l’estiu, estarà integrat a l’aplicació metropolitana AMB Mobilitat
Dimecres, 20 abril 2022 · 11:12 hores EconomiaTransport

Imatge de la presentació del servei Picmi Taxi / AMB

Economia
Transport

Els 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre ells El Prat de Llobregat, disposaran d’una nova aplicació que permetrà demanar un taxi, al moment, des del carrer, i pagar el servei a la seva finalització.

Per poder utilitzar aquest nou servei digital, que entrarà en funcionament després de l’estiu, només caldrà donar-se d’alta a l’aplicació metropolitana AMB Mobilitat i, a partir d’aquí, qualsevol usuari podrà demanar un taxi, en qualsevol moment, des del carrer.

Es tracta d’una iniciativa que vol digitalitzar les peticions que normalment es fan amb la mà. El nou servei, batejat amb el nom de ‘Picmi Taxi’, ha estat molt ben rebut pels sindicats del sector. “Esperem que la posada en marxa de l’aplicació i les 200 parades faci que el servei sigui més pròxim, eficaç i eficient”, ha dit Jaime Sau, representant del Sindicat del Taxi de Catalunya. “Volem donar les gràcies per l’esforç i la voluntat de desenvolupar una eina que millori el servei que prestem els taxistes. És imprescindible que el sector i l’administració anem de la mà i ens ajudem. Amb Picmi Taxi estem convençuts que podrem donar al taxi metropolità el lloc que es mereix”, ha opinat, per la seva part, Jenny Alayo, de l’Agrupació Taxi Companys (ATC).  

En paral·lel, l’Institut Metropolità del Taxi ampliarà el nombre de llocs autoritzats perquè els taxis puguin esperar clients. Tot plegat amb l’objectiu de facilitar el seu ús, reduint les circulacions sense passatgers i, per tant, el trànsit i la contaminació.

Actualment la meitat dels 11.000 taxis que hi ha a l’àrea de Barcelona no estan adherits a cap aplicació o radioemissora.