Al Prat s’aturen el 42 % de les ordres de desnonament

Amb la intervenció del servei municipal contra l'exclusió residencial
Dijous, 14 abril 2022 · 09:10 hores ActualitatHabitatgeSocietat

Oficines de Prat Espais

Actualitat
Habitatge
Societat

Des que l’Ajuntament del Prat creés, el 2020, el Servei d’Intervenció i Prevenció de l’Exclusió Residencial (SIPER), s’ha pogut evitar l’execució de 47 ordres de desnonament a la ciutat, el 42 % del total de les dictades pels jutjats.

El SIPER, gestionat per l’empresa municipal d’habitatge, Prat Espais, contribueix a aturar els desnonaments a partir d’ajudes socials perquè les famílies puguin mantenir el seu habitatge o aconseguint acords entre les famílies i els propietaris d’aquests habitatges a partir de la intermediació.

El SIPER es va posar en marxa en ple context de pandèmia i d’emergència habitacional per a moltes famílies que no podien pagar els lloguers o crèdits hipotecaris.

El 2021, el SIPER va realitzar 74 informes de vulnerabilitat a demanda dels jutjats, perquè la normativa catalana obliga els grans propietaris a oferir lloguers socials a les persones amb dificultats econòmiques. Això requereix la interlocució entre els jutjats i els serveis d’acció social municipals i, actualment, s’està treballant en un protocol de coordinació amb els jutjats per millorar aquesta feina.

La ciutat amb menor taxa de desnonaments el 2020

Durant el 2020, el Prat va ser el municipi de l?àrea metropolitana de Barcelona amb menys desnonaments per cada 10.000 habitants. Així, a la nostra ciutat es van executar 18 llançaments, fet que suposa una taxa de 2,75 desnonaments per cada 10.000 habitants. El 2021 es va donar una tendència a l’alça a tota l’àrea metropolitana, produint-se 48 al Prat.