Un projecte vol motivar la gent jove del Prat que pateix soledat no desitjada

Antenes Joves treballa amb entitats i serveis municipals per ajudar joves que se senten sols i soles o tenen malestar emocional
Dimecres, 13 abril 2022 · 15:56 hores ActualitatSalutSocietat

Actualitat
Salut
Societat

L’Ajuntament del Prat està impulsant el projecte Antenes Joves, inspirat en un altre programa ja en funcionament des de fa anys, l’Antenes, que vetlla per la gent gran que viu sola, amb l’ajut de persones voluntàries.

L’Antenes Joves, com el seu nom indica, se centra en les persones joves, un col·lectiu que, arran de la pandèmia i el confinament, ha vist augmentar els sentiments de soledat -encara que estiguin entre grups d’amistats- i el malestar emocional.

De moment, aquest programa municipal està treballant amb joves de l’Agrupament Escolta i Guia Anton Vilà i amb l’Institut Baldiri Guilera, fent trobades, tallers, pluja d’idees i captant joves voluntaris i voluntàries que acompanyen altres joves que se senten sols i soles i no ho volen. L’objectiu és potenciar la seva resiliència i motivar-los, ja que molts d’ells i elles no tenen cap motivació que els faci avançar.

On acudir?

Si ets jove i et sents sol o sola, o bé pateixes algun malestar emocional, et pots posar en contacte amb aquest programa a través del compte d’Instagram @jovesprat, o bé pots anar a les Assessories Joves del Lloro.

Si, en canvi, teniu un fill, filla, amic o amiga que es trobi en aquesta situació, us podeu adreçar a l’Espai Situa’t de l’Ajuntament, on us indicaran quin és el millor camí a seguir.

Entrevista a la ràdio

Tot seguit podeu escoltar una entrevista emesa aquest matí al magazine matinal Planeta Prat d’elprat.ràdio (91.6 FM), amb el psicòleg Adrià Segura, un dels responsables del programa Antenes Joves: