L’AE Prat no pot amb la defensa de l’Europa i perd

El Prat va perdre a casa gairebé 3 mesos després en un partit on no va ser capaç de trobar espais en l'entramat defensiu escapulat
Dilluns, 11 abril 2022 · 16:28 hores EsportsFutbol

Foto: CE Europa

Esports
Futbol

L’AE Prat va caure (0-1) davant l’Europa en un partit que torna a demostrar la igualtat de la categoria. Els graciencs es plantaven al Sagnier a 11 punts de la salvació i van competir en consonància, com un equip a qui li va la vida esportiva. Amb 5 defenses (i el central Pol Aldabó de pivot) va plantar una treballada teranyina amb què el Prat es va enganxar, especialment a la primera meitat. Els potablava van jugar més que el seu contrincant, però va perdonar a ambdues àrees i ho va pagar amb la derrota.

L’equip de Pedro Dólera es va apoderar del control de l’esfèrica des del primer instant de partit, amb la connivència de l’Europa, i arribava al terç final amb relativa facilitat. Els problemes, però, arribaven a l’hora d’estripar una defensa solidària i encertada. Guillem Naranjo, als 8 minuts, va ser el primer a intentar-ho amb un llançament des de lluny que va marxar alt. A l’equador del primer temps, una mala entrega d’Escoruela al vèrtex de l’àrea pròpia va originar el gol escapulat: Craviotto va refusar el primer llançament de Gerard Nolla, però David Jiménez va arribar amb avantatge al rebot per foradar la porteria. Va tenir dificultats el Prat per aixecar-se després del gol, així i tot, va poder empatar amb una testarrada de Martos que Sergio Fernández va refusar amb un gran vol.

Cercant un gol que no va arribar

La segona meitat va arrencar amb l’entrada de Padilla al camp i un Prat amb més ritme. Als pocs minuts de la represa arribaria una doble ocasió en un corner: rematada d’Adri Rivas que topa en Pol Aldabó i xut poc angulat de Martos que repel·leix Sergio Fernández. Amb l’Europa col·lapsant el centre, les situacions profitoses naixien des de les ales: Pau Salvans va estar a prop de marcar en una rematada al pal llarg que va sortir fregant la fusta. A l’hora de duel, Dólera va apostar per un triple canvi al front d’atac, donant entrada a Guido Ratto, Xavi Civil i Grasa. A 10 minuts del final, el Prat va reclamar insistenment un penal de Coro sobre Joan Grasa que l’àrbitre no va considerar. Pocs instants després, Ricky Vidal es va plantar sol davant Craviotto, però el penúltim control se li va anar massa llarg i va acabant perdent la bola per línia de fons. Els darrers minuts de partit es van convertir en una allau de centrades laterals i circulacions a prop de l’àrea que l’Europa va esmenar en un exercici de resistència que li permet mantenir-se amb opcions de permanència.

El Prat tanca la jornada setè amb 40 punts, a 4 del playoff i 5 per sobre tant del playout com de posicions de descens directe. Aquest diumenge (12:00) visitarà el camp d’un Andratx necessitat.

Declaracions postpartit

Pedro Dólera, entrenador de l’AE Prat