Al CB Prat se li escapa una nova final (85-88)

Almansa va jugar millor les seves cartes i es va endur un final ajustat al Joan Busquets. La resta de resultats van acompanyar i el Prat segueix fora del descens
Dilluns, 11 abril 2022 · 17:18 hores BàsquetEsportsGeneral

Foto: CB Prat

Bàsquet
Esports
General

Fa mesos que CB Prat desafia la lógica. És cert que no es tracta d’un equip normal, amb un funcionament, un tarannà i un perfil de jugadors habitual, però així i tot, crida l’atenció l’efecte pèndul d’un equip tan acostumat a les heroïcitats fora de casa com a acumular derrotes al seu propi feu, moltes perdudes al ‘cara o creu’. El Prat (amb el retorn de Crockett, però sense Sergi Costa ni Ibargüen) va competir davant Almansa, sostingut en part per l’encert individual, però no va acabar de ser mai ell mateix. Amb tot, va tenir bola de partit davant un rival directe com l’Almansa, que, amb aquesta victòria, s’apropa i molt a la salvació.

ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT

Els de Berrocal van gaudir dels primers avantatges de l’electrònic, amb Parrado llançant des del perímetre (13-10) i Crockett assumint minuts i volum ofensiu. Almansa replicava atacant la pintura i mantenia al final del primer quart (21-16) les distàncies en marges raonables per al conjunt almanseny. A la sortida del segon parcial Almansa va obrir un parcial de 0-10 per remuntar (23-28), amb Nesbitt i Bercy aprofitant el seu físic per anotar. Enmig d’alternatives defensives que s’havien d’acabar d’ajustar el partit es va convertir en un intercanvi de cistelles i visites a la línia de tirs lliures. Un 2+1 de Crockett i una bona darrera defensa van permetre al CB Prat marxar per davant (41-40) al descans.

El tercer quart marca la diferència

Almansa va perfeccionar la seva zona i el Prat va patir per trobar-se en atac, mentre que al ferro contrari els minuts dolços de Josep Pérez (que tornava per primer cop al Joan Busquets) potenciaven encara més (50-60) els Bercy, Nesbitt i companya. Els pratencs, a falta de trobar solucions globals, es van encomanar a l’encert exterior: Maronka va anotar 11 punts en poc més de 4 minuts per fer tornar a creure el Prat (63-67) i recuperar el magiar per a la causa. Amb Crockett tornant a assumir la major part dels punts i els atacs, els potablava van culminar la remuntada (72-71), però els triples de Josep Pérez i l’inesgotable tasca de Bercy van tombar novament (72-80) el duel. El Prat va ser capaç de posar-se un altre cop 2 punts per sota i va tenir possessió per empatar o guanyar. TJ Crockett no va encertar en la penetració i el Prat va veure com s’escapava una victòria de quirats.

Declaracions postpartit

Josep Maria Berrocal, entrenador del CB Prat