El Congrés debatrà si es reconeix l’atur a les empleades de la llar

A instàncies del Govern espanyol
Dimecres, 6 abril 2022 · 10:34 hores ActualitatDonesEconomia

Actualitat
Dones
Economia

La portaveu del Govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha anunciat que el Consell de Ministres ha acordat aquest dimarts enviar al Congrés dels Diputats que Espanya ratifiqui el Conveni 189 de l’OIT (Organització Internacional del Treball) sobre les treballadores domèstiques. El conveni suposa que el país signant -Espanya ho és- ha de reconèixer el dret a l’atur d’aquestes treballadores, ara negat a Espanya de manera discriminatòria, segons ha fallat recentment la justícia europea.

Rodríguez ha assegurat que el Govern pretén corregir la discriminació que pateix aquest col·lectiu en condicions i drets laborals. Ratificar el conveni de l’OIT exigiria ​​prendre mesures per a l’eliminació de la discriminació en matèria d’ocupació i ocupació d’aquestes persones i que gaudeixin de condicions no menys favorables que les condicions aplicables als treballadors en general pel que fa a la protecció de la seguretat social.

L’acord de coalició entre PSOE i Unides Podem recollia la ratificació del Conveni 189 i la culminació “amb caràcter prioritari” de la plena integració al Règim General de la Seguretat Social de les empleades de la llar al llarg de la legislatura.