La ràpida actuació del socorrista i una fisioterapeuta salven la vida d’un home al CEM Estruch

L’ús del desfibril·lador ha estat clau per reanimar l’usuari, que ha patit una aturada cardíaca
Dimarts, 29 març 2022 · 17:17 hores ActualitatEsportsSalut

Actualitat
Esports
Salut

Professionals del CEM Estruch han salvat avui la vida d’un home, de 79 anys, que ha patit  una aturada cardíaca a l’equipament esportiu. Els fets han succeït a última hora d’aquest matí després que el senyor sortís de la sauna seca i comentar a altres usuaris que no es trobava bé. Just ha entrat en la sauna humida quan ha caigut per una aturada cardíaca.

La ràpida actuació del socorrista i una de les fisioterapeutes presents del centre amb l’ús del desfibril·lador ha permès reanimar l’usuari, que ha estat traslladat a l’Hospital de Bellvitge en situació estable, segons fonts oficials.

El Prat és, de fet, una de les ciutats pioneres en la instal·lació de desfibril·ladors externs automàtics (DEA), molt fàcils d’utilitzar, fins i tot, per persones no professionals i que permeten una ràpida atenció en cas d’aturada cardíaca mentre arriben els equips sanitaris. El primer es va instal·lar a l’any 2011 a un equipament esportiu i ja hi ha, en total, 35 unitats col·locades a diferents espais públics (culturals, educatius, esportius i sanitaris).

A continuació podeu veure el mapa de desfibril·ladors a la ciutat: