L’AE Prat dona un petit pas per al play-off i una gran passa per a la permanència

El debut golejador de Guido Ratto permet al Prat vèncer a Formentera (0-1), acaronar a la permanència virtual i empatar amb les posicions de play-off
Dilluns, 28 març 2022 · 19:20 hores EsportsFutbol

Foto: SD Formentera

Esports
Futbol

En la dinàmica de petites grans gestes a què darrerament ens ha acostumat el Prat, la victòria a Formentera pot passar per relativament rutinària, 3 punts més. El triomf, però, ve precedit d’un viatge etern, encetat a les 02:00 per agafar cotxe, avió, autocar i ferry, arribar a l’illa, dinar i jugar un partit accidentat de 103 minuts sota la pluja, el vent i l’empenta d’un Formentera que al tram final va posar al Prat al límit de les forces. Una actuació encomiable, la diana de Guido Ratto i la porteria a zero permeten arribar als 40 punts i tenir molt a prop la permanència assegurada. El Prat és ara mateix el darrer shalalala fluixet d’un vestidor a punt d’esclatar. No es vol sentir la paraula playoff fins amarrar la salvació, però al mateix temps, quan se’ls pregunta, són com l’alumne de Prevert, dient que no amb el cap, però fent que si amb el cor.

Igualtat inicial

El tarannà rocós del Formentera i el fort vent lateral van condicionar l’inici d’un partit jugat a foc lent i amb molt poques concessions defensives. Adri Castro va disposar de la primera oportunitat clara amb una internada que acabaria amb el seu xut al lateral de la xarxa. Padilla ho va provar des de la frontal, però Oscar Santiago va detenir sense problemes el llançament. A l’equador de la primera meitat, Jaguar va estar a punt de marcar en un còrner: el central, lliure de marca al vèrtex de la petita, va creuar en excès l’esfèrica. En un contraatac amb superioritat numèrica, Karim no va aconseguir definir davant Craviotto, rematant fora.

Guido Ratto avança al Prat

El Prat es va avançar als 4 minuts de la represa: Padilla va aprofitar-se d’una bola rebotada a tres quarts per assistir a un Guido Ratto que ja traçava la desmarcada. L’argentí, que debutava com a titular, va tenir sang freda per esperar al moment perfecte i superar per baix Óscar Santiago. Adri Castro va tornar a aparèixer per banda, plantant-se sol davant un Craviotto que es va fer gran per evitar l’empat. El Formentera va canviar l’escenari del partit introduint a futbolistes de perfil combinatiu com Javi Sánchez, Théo Chendri o Iago Novo. La tripleta de menuts futbolistes es van multiplicar al balcó de l’àrea amb parets i accions ràpides que van endinsar a un Prat curt d’energies, que al contraatac, va gaudir de situacions clamoroses per encarrilar el partit, especialment una rematada mossegada d’One a boca de gol que va marxar fora. El xoc de caps entre Escoruela i Górriz va acabar amb el davanter formenterenc evacuat per l’ambulància. El joc va estar interromput durant gairebé una desena de minuts, provocant que el duel s’allargués fins al 103. El Prat va ser capaç de resistir les darreres escomeses del Formentera per poder celebrar una victòria heroica.

DECLARACIONS POST-PARTIT

Pedro Dólera, entrenador del Prat