La ciutadania pot escollir el segon dia festiu local del Prat

Les quatre opcions són: divendres de Festa Major, Sant Pere i Sant Pau, el Dia de la Dona i la Segona Pasqua
Dilluns, 21 març 2022 · 11:55 hores ActualitatCulturaSocietat

Actualitat
Cultura
Societat

Els municipis de Catalunya poden triar dos dies festius locals. Al Prat, un dels dies es vincula tradicionalment al dilluns de la Festa Major, però el segon va canviant segons l’any —normalment es posa a la Segona Pasqua, a fi de facilitar la conciliació de les famílies amb infants, ja que aquell dia les escoles acostumen a fer festa—.

Per a l’any 2023 i els següents serà la mateixa ciutadania pratenca, a través d’una consulta online, qui decidirà quin serà el segon dia festiu local, entre quatre opcions que ha proposat la junta de portaveus de l’Ajuntament.

Les quatre opcions a votació
A la consulta podem triar una entre aquestes quatre opcions:

. 8 de març. Dia Internacional de les Dones

. 29 de juny. Antigament, la Festa Major del Prat se celebrava aquesta data, dia de Sant Pere i Sant Pau, quan ja havia acabat la collita de blat.

. Segona Pasqua. Les escoles acostumen a tenir dia de lliure disposició.

. Divendres de Festa Major. D’aquesta manera hi hauria 4 dies festius per Festa Major: de fet, aquest any 2022 passarà justament això, ja que la Segona Pasqua és festiu nacional i l’Ajuntament ha fixat com a festa local el divendres de Festa Major, també com a “compensació” per les dues passades edicions que, per culpa de la pandèmia, no s’han pogut celebrar de manera normal.

Qui i com es pot votar
Per poder votar cal ser major de 16 anys i estar empadronat/da al Prat. La votació es fa a través de la plataforma El Prat Participa entre els dies 21 de març i 10 d’abril. A diversos equipaments municipals hi ha punts de votació assistida.