El Prat suma un punt davant el Numancia i manté distàncies

El gol d'Adri Rivas va fer somiar els potablava, però una diana de Juanpa al segon temps va segellar l'empat
Dilluns, 21 març 2022 · 18:38 hores EsportsFutbolGeneral

Foto: AE Prat

Esports
Futbol
General

Que el Prat rebés al setè ex-primera de la seva història feia que el partit estigués encerclat en vermell des de fa mesos. Un rival que apel·lava a la nostàlgia i un partit que encoratjava l’orgull propi. Més encara si abans del xiulet inicial s’homenatjava a Pedro Dólera i a Toni Texeira. Els pratencs van provocar lleugerament més sensació de perill a la primera meitat i es van avançar amb un golàs d’Adri Rivas, però el Numancia va ser capaç de capgirar l’escenari al segon temps. La resta de resultats van acompanyar i el Prat es queda pràcticament on era: setè, a 3 del playoff i 6 per sobre del descens.

Va costar veure ocasions al tram inicial i la lluita per la pilota es va restringir a espais curts. El Numancia va demostrar que és l’equip menys golejat de la lliga plantejant serioses dificultats a la circulació de pilota del Prat. El conjunt potablava, com a contrapartida, es va resistir a concedir el domini territorial i va saber avortar la majoria d’ofensives castellanes. Al minut 12, una acció individual de Juanmpa era culminada per una rematada mossegada de Lupu que, plorant, va passar fregant el pal. El punta romanès va estar a punt de connectar una altra centrada perillosa un parell de minuts després. L’encarregat de desanivellar el partit, però va ser Adri Rivas amb un dels gols de la temporada, més propi de futbol platja: d’esquena a porteria, controla un refús a la frontal, dona un toc a la pilota per marcar els tempos, girar-se i engaltar una poderosa volea que agafa alçada i supera Isma Gil. A les acaballes del primer temps, una dura entrada de Fernando Román va ser castigada amb groga, tot i les protestes de jugadors i afició locals.

El Numancia apreta a la segona meitat

El rei de l’empat a domicili va posar una marxa més a la represa, tractant d’enfonsar a camp propi al Prat i de generar ocasions, especialment per la banda esquerra. El primer objectiu el va aconseguir, no tant el segon. Una rematada de cap d’Agüero i una ocasió de Juampa refusada per Craviotto van ser els principals avisos abans del gol: al minut 68, una centrada de Jaume Pol és rematada per Juampa a l’interior de l’àrea, superant a Craviotto, que no arriba a refusar la pilota. Als darrers minuts de duel, coincidint amb un abundant ruixat, el Numancia va cercar amb insistència la remuntada, mentre que el Prat es va concentrar en mantenir l’ordre defensiu i cercar les opcions al contraatac, però es va fer palès el desgastament físic i eren pocs els jugadors amb capacitat per realitzar llargs recorreguts. L’AE Prat tanca la jornada setè amb 37 punts. Dissabte vinent a les 16:00 visita el camp de la SD Formentera.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Pedro Dólera, entrenador de l’AE Prat

Adri Rivas, jugador de l’AE Prat