El CB Prat s’exhibeix i guanya la primera ‘final’ de la temporada (96-78)

Els pratencs van esmicolar Iraurgi en la primera meitat anotant 62 punts i van resistir la reacció azpeitarra per aconseguir guanyar tant el partit com l'average particular. TJ Crockett (MVP de la jornada) i Kraag van liderar l'actuació estel·lar dels seus.
Dilluns, 21 març 2022 · 16:21 hores BàsquetEsports

Foto: CB Prat

Bàsquet
Esports

El CB Prat va respondre amb escreix a l’exigència del primer dels cinc enfrontaments directes que ha d’afrontar a casa. El d’ahir ja era un doble o res: perdre’s suposava quedar-se a dues victòries de la salvació; guanyar per més de cinc punts, sortir del descens amb l’average particular al sarró. Un d’aquells partits que es comencen a jugar dies abans, va apuntar Adrià Domènech en roda de premsa. Es veia en la voracitat amb què jugadors i cos tècnic van afrontar la roda d’escalfament i en l’esforç del club per engalanar el Joan Busquets: rifa al descans, partidets del Pre-Mini B femení, i sobretot, la percussió infernal dels Diables.

ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT

Va obrir la festa Helmanis amb dos bàsquets, i en poc més de 2 minuts de partit, el Prat ja manava per 10-0. Al llarg del primer quart es va veure la versió més implacable dels potablava: asfixiant en defensa, provocant constantment errades contràries, incisiu en la recuperació, veloç i efectiu en atac. TJ Crockett va dirigir, Maronka va anotar dos triples i Yannick Kraag es va destapar com mai, castigant amb punts un cop rere l’altre l’emparellament amb Hanzlik. El 24-7, encara sense acabar el primer quart, no enganyava. Iraurgi, cosí germà del Prat, amb les problemàtiques pròpies pròpies d’un vinculat però amb el pur talent intacte, va començar a entonar per retallar lleugerament les distàncies al final (29-16) del primer quart.

Al segon quart, el Prat va ser capaç d’aplicar un parcial de 12-0 per arribar al 42-18, protagonitzat pel momentani estat de gràcia de Marc Blanch. Iñaki Jiménez va demanar dos temps morts i va provar amb mil i una variants, però al Prat, i especialment a Crockett i Kraag, no hi havia ningú qui l’aturés. Un buzzer beater inversemblant del nordamericà tancava una primera meitat pràcticament perfecta: 25 punts d’avantatge, 15/25 en T2, 8/12 en triples i 72 de valoració.

Victòria i bàsquet average particular a favor

El Prat va assolir el màxim avantatge del partit a l’equador del tercer període (70-42), però Iraurgi no havia llençat la tovallola i va trobar la manera de sufocar l’atac pratenc, que va passar de l’omnipotència a la frustració, com a mínim durant uns pocs minuts. El conjunt azpeitarra va retallar distàncies a poc a poc i amb un parcial de 0-13 va fer aparèixer fantasmes (72-57), però l’equip no es va deixar dur pels nervis, desbloquejant la proposta defensiva d’Iraurgi al darrer parcial per endur-se amb certa calma tant l’encontre com un average que pot ser determinant per al desenllaç de la temporada.

Un parell d’alleyopps frustrats i una darrera jugada preparada per al triple fallat de Jordi Rodríguez podrien haver estat la cirereta d’un Prat que creix a passes gegantines, és capaç de guanyar sense dos pilars del seu joc interior i sembla haver descobert el secret per aconseguir victòries d’entitat al Joan Busquets. Dijous es recupera el duel ajornat a Oviedo, i diumenge, s’enfronta a Palma.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Josep Maria Berrocal, entrenador del CB Prat

Yannick Kraag, jugador del CB Prat