La Policia Local demana a la població no banalitzar el cultiu i consum de marihuana

L'inspector cap Rafael Pino anima la ciutadania a denunciar qualsevol sospita de delicte, per lleu que sembli
Divendres, 18 març 2022 · 12:57 hores ActualitatSalutSeguretat

Actualitat
Salut
Seguretat

L’inspector cap de la Policia Local del Prat, Rafel Pino, ha demant a la població que no banalitzi el cultiu i consum de marihuana, ja que es tracta d’un dels principals problemes de seguretat ciutadana de la ciutat i de tot Catalunya, sovint ocults als ulls de la ciutadania, alhora que causa problemes de salut greus, especialment entre el jovent.

Operació recent al Prat

Precisament, fa pocs dies que la Policia Local i els Mossos d’Esquadra han dut a terme una operació conjunta contra el cultiu de marihuana i el tràfic d’estupefaents a diversos indrets del Prat. Aquesta operació s’ha saldat amb la detenció de vuit persones, un resultat que per a Pino “és un cop molt important a aquest tipus d’organitzacions criminals al Prat”. En l’operatiu es van requisar 245 plantes de marihuana, més de 6.700 esqueixos i 6.000 euros.

Segons publicava ahir l’Agència Europea de les Drogues, Barcelona és la ciutat gran europea amb més consum d’aquesta substància, triplicant les dades d’Àmsterdam, que n’és la segona.

Col·laboració ciutadana

En una entrevista a elprat.ràdio (91.6 FM), Rafael Pino ha demanat la col·laboració ciutadana per ajudar a la Policia Local a lluitar contra el cultiu i tràfic de marihuana. “Sempre que es detecti o es tingui coneixement d’activitats sospitoses de comportar cultiu de marihuana o tràfic de droga, és important notificar-ho a la policia, encara que sigui de forma anònima”, ha explicat. De fet, l’operatiu descrit abans va nèixer, precisament, d’un avís ciutadà de fa dos anys.

Segons Pino, “tot i que sembli que un avís pugui quedar desatès, la realitat és que s’investiguen totes les queixes rebudes i, sovint, quan s’inicia una investigació, passa força temps fins que hi ha proves suficients per poder fer detencions. Cal avisar de qualsevol fet sospitós, per lleu que sembli”.

Pino ha volgut destacar l’estreta col·laboració que es dona al Prat entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.

Si heu de denunciar qualsevol fet delictiu o teniu la sospita que se n’està cometent un, podeu comunicar-ho a la Policia Local a través del telèfon 93 478 72 72, enviant un correu electrònic a policialocal@elprat.cat o fent servir l’aplicació de Seguretat Ciutadana per a mòbils, disponible tant per dispositius android com IOs. També podeu contactar amb els serveis d’emergència trucant al 112.

Entrevista al Planeta Prat

Tot seguit podeu escoltar l’entrevista a l’inspector cap Rafael Pino al magazín radiofònic matinal Planeta Prat: