Un distintiu identificarà els establiments on s’ofereix autèntica Carxofa Prat

Dijous, 17 març 2022 · 11:48 hores ActualitatAgriculturaComerç

Distintiu dissenyat per identificar l'autèntica Carxofa Prat.

Actualitat
Agricultura
Comerç

La Cooperativa Agrícola del Prat i l’Ajuntament han creat un distintiu que identificarà botigues i restaurants que ofereixen Carxofa Prat autèntica (és a dir, de la varietat Blanca de Tudela) conreada per socis de la Cooperativa. De vegades costa diferenciar la Carxofa Prat d’altres varietats de carxofa a simple vista.

Recentment, la Cooperativa va denunciar que s’estan venent a moltes botigues i oferint a restaurants moltes carxofes sota el paraigües de la marca Carxofa Prat quan en realitat no ho són.

Aquest frau es produeix perquè la marca Carxofa Prat és sinònim de qualitat i això fa que s’utilitzi com a reclam comercial per vendre altres varietats de carxofa. La Carxofa Prat té un sabor especial i és molt fresca, ja que està acabada de collir i es porta a Mercabarna el mateix dia. També destaca la seva forma més allargada amb el clotet a la part superior de les fulles.