Les dones “aturen” el Prat per commemorar el 8M

Dimarts, 8 març 2022 · 13:33 hores ActualitatDonesSocietat

Actualitat
Dones
Societat

L’himne feminista de Rigoberta Bandini “Ay mamá” ha estat ben present a la marxa reivindicativa que ha convocat el col·lectiu Vídues 08820 amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

La protesta va recòrrer ahir dilluns a la tarda l’avinguda de la Verge de Montserrat per acabar a la plaça de Catalunya, on es va celebrar l’acte central del 8M al Prat per reivindicar la igualtat real entre dones i homes i la lluita per l’eliminació de totes les discriminacions.

El manifest que s’hi va llegir, elaborat per una setantena de persones, denuncia les diferències ben presents en els diversos àmbits, visibilitza el paper de les dones en les cures especialment durant la pandèmia i reivindica la necessitat d’avançar cap a una societat feminista i més igualitària.

A l’acte hi va participar l’alumnat del grup de dansa de l’Escola d’Arts en Viu amb la col·laboració del grup Mujeres Maravillas. També hi ha va prendre part el grup Libertas, una iniciativa de l’alumnat de l’institut Ribera Baixa, amb la lectura d’un conte i un taller de xapes per la igualtat, així com La Fundació Rubricatus. L’acte el va tancar la colla castellera del Prat amb un pilar de dones.

Les reivindicacions del Dia Internacional de les Dones ha continuat precisament 8M amb la manifestació convocada per l’Associació Joves del Prat, que ha finalitzat a la plaça de la Vila, prèvia a la gran concentració prevista a Barcelona.