L’Àrea Metropolitana passarà de 10 a 48 electrolineres els propers dos anys

El Prat disposa d'una de les més antigues, instal·lada l'any 2015 al Mas Blau
Dimarts, 11 gener 2022 · 08:39 hores ActualitatSocietatSostenibilitat

Electrolinera instal·lada recentment a l'Hospitalet.

Actualitat
Societat
Sostenibilitat

Les 10 electrolineres públiques instal·lades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) al voltant de la capital catalana sumaran 38 punts de recàrrega més durant els propers dos anys. L’objectiu de l’AMB és facilitar la implantació dels vehicles elèctrics, de manera que sigui més fàcil que ara trobar punts de recàrrega. El Prat és un dels municipis metropolitans on l’AMB va instal·lar una de les primeres electrolineres, concretament l’any 2015 al Mas Blau.

Actualment, la xarxa d’electrolineres metropolitana compta amb 10 punts de recàrrega ràpida que distribueixen 50.000 kWh cada mes, ubicats als municipis de Badalona, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Pallejà, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Gavà i el Prat de Llobregat.

L’objectiu és que tots els municipis metropolitans tinguin, com a mínim, una electrolinera. Per a aconseguir-ho, l’AMB comptarà amb fons FEDER europeus de desenvolupament regional. Tots els punts de recàrrega de la xarxa metropolitana subministraran energia procedent únicament de fonts renovables.