El comerç del Prat, pessimista amb les rebaixes després d’un Nadal fluix

Els i les comerciants del Prat afronten les rebaixes de gener de manera més aviat pessimista, donat el context actual de repunt de la covid i després d'una campanya de Nadal força fluixa
Dilluns, 10 gener 2022 · 13:34 hores ActualitatComerçEconomia

Actualitat
Comerç
Economia

El president de l’associació de comerciants Prat Gran Comerç, Francisco Manuel Fernández, explica que la campanya nadalenca ha estat “lògicament millor que la de 2020, quan les vendes van caure un 40 % en plena pandèmia, però no hem recuperat els nivells anteriors”. En el mateix sentit s’expressa la comerciant María Bascuñana, de l’eix comercial del carrer Lleida, que explica que les rebaixes, amb la nova llei, “cadascú les fa com i quan pot, no és com abans, però farem un esforç, cada botiga segons les seves possibilitats, perquè tenim molt poc marge”. Pel que fa a la passada campanya de Nadal, Bascuñana la defineix com a “justeta”. El sector que s’ha vist més afectat ha estat el de roba i calçat.

El Black Friday, perjudicial per al petit comerç

El comerç de proximitat considera que campanyes com el Black Friday són perjudicials, perquè allarguen massa els períodes de rebaixes, segons explica Fernández, qui ha anunciat que, de cara a l’any vinent, Prat Gran Comerç es planteja “no eliminar-lo, però sí reduir-lo d’alguna manera”.

Tant Fernández com Bascuñana asseguren que “és molt difícil lluitar contra les grans superfícies i contra la venda per Internet, i a nosaltres ens queda la qualitat i l’atenció personalitzada, l’assessorament al client, la proximitat”, aspectes que no es troben en les altres modalitats de venda, que també tenen inconvenients, com les llargues cues a Correus per tornar productes, per exemple. “A nosaltres ens els poden tornar immediatament, sense problema”, explica Bascuñana.

Tot seguit podeu escoltar Fernández i Bascuñana en una entrevista concedida aquest matí al magazín matinal Planeta Prat d’elprat.ràdio