El 31 de desembre acaba la moratòria per a camions, furgonetes i autobusos a la zona de baixes emissions

A partir de l'1 de gener només podran circular els que tinguin distintiu ambiental, excepte els que s'hagin compromés per escrit a canviar o adaptar el vehicle abans de juny de 2022
Dimecres, 29 desembre 2021 · 09:43 hores ActualitatEconomiaSocietat

Actualitat
Economia
Societat

Aquest divendres 31 de desembre acaba la moratòria perquè camions, furgonetes i autobusos sense el distintiu ambiental de la DGT (Direcció General de Trànsit) puguin circular per la zona de baixes emissions (ZBE) de l’àrea metropolitana de Barcelona.

A partir de l’1 de gener només podran entrar a la ZBE els vehicles que tinguin el distintiu ambiental o bé aquells que, tot i no tenir-lo, els propietaris s’hagin compromés per escrit a canviar o adaptar el vehicle abans de juny de 2022.

El passat 10 de desembre, les administracions amb competències sobre la ZBE (AMB, Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya) van acordar amb les associacions professionals del transport de mercaderies per carretera donar oportunitat als propietaris de vehicles sense distintiu ambiental de seguir circulant per la ZBE un cop acabada la moratòria. Així, les administracions permetran la circulació de vehicles sense etiqueta de la DGT si els seus propietaris signen una declaració responsable de voluntat de compra d’un nou vehicle. Aquesta declaració comportarà el compromís de fer el canvi de vehicle abans del 30 de juny.

Al Prat, l’any 2023

Aprofitant part dels fons europeus anti-Covid Next Generation, que rebrà aviat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona vol ampliar la ZBE a la segona corona, en la qual es troba el Prat. De fet, la llei espanyola de canvi climàtic obliga tots els municipis de més de 50.000 habitants, com el nostre, a tenir zones de baixes emissions l’any 2023.