El servei metropolità de bici pública arribarà l’any 2022

El Prat serà un dels 15 municipis que acollirà estacions de bicicletes elèctriques
Dilluns, 27 desembre 2021 · 08:28 hores ActualitatSocietatSostenibilitat

Actualitat
Societat
Sostenibilitat

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) tenen previst començar a implantar al llarg de l’any 2022 el nou servei de bicicletes públiques elèctriques, AMBici. Un total de 15 municipis metropolitans (sense Barcelona), entre els quals el Prat, disposaran d’alguna de les 236 estacions amb 2.600 bicicletes elèctriques a disposició. La meitat de les estacions tindran punt de recàrrega elèctrica, mentre que la resta seran energèticament autònomes per poder operar el sistema d’ancoratges mitjançant plaques fotovoltaiques.

El servei, que serà gestionat per un operador privat, vol ser un complement a les xarxes d’autobús i metro metropolitans. El servei s’ha licitat per un pressupost base de 60,8 milions d’euros per a un període de vuit anys.

Els 15 municipis metropolitans on s’implantarà l’AMBici són l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.