L’Ajuntament del Prat manté de moment la cavalcada i la resta d’activitats de Nadal, però s’anul·la el Pratijoc

El Consell Assessor del Pla d’Emergències treballa per adaptar les diferents propostes a la nova situació sanitària
Divendres, 24 desembre 2021 · 13:29 hores ActualitatCulturaGeneral

El Canal de l'Harshafa és públic des d'aquesta setmana per preparar l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar

Actualitat
Cultura
General

La situació sanitària ha obligat a les autoritats estatal i autonòmica a prendre noves mesures per fer front a l’actual sisena onada. Unes mesures que ja han estat avaluades per la Comissió Assessora del Pla d’Emergències del Prat (CAPE) i que s’aplicaran a la ciutat, tal i com confirma un nou ‘Ban de l’Alcalde’ decretat avui.

Segons el document, el pla especial d’activitats de lleure decretat per la Generalitat de Catalunya obliga a anul·lar el Pratijoc, atès que es celebra a un espai tancat on s’hi produeixen aglomeracions i es posen en contacte persones de bombolles diferents que no pertanyen a un grup estanc.

De moment, hi haurà cavalcada

És, però, l’única activitat prevista que no es podrà celebrar. Segons el document, l’Ajuntament del Prat manté la resta d’activitats programades en equipaments cívics i altres espais, adaptades, però, a les mesures de seguretat sanitària que obliga a mantenir un aforament del 70 % amb inscripció prèvia com ja es preveia. En aquest sentit, es manté també la cercavila de l’Home dels Nassos del proper 31 de desembre, així com, de moment, la celebració del Garatge Reial i la cavalcada del proper 5 de gener. La Generalitat ha donat llum verda, sempre i quan es respectin alguns requisits, i els serveis tècnics de Cultura ja treballen per adaptar la proposta a la nova situació; proposta que el CAPE avaluarà la pròxima setmana.

Així mateix, el CAPE aplica al Prat les noves mesures plantejades pel Govern de l’Estat i la Generalitat i que, a grans trets, són l’ús obligatori de mascaretes a l’exterior; el confinament entre la una i les sis de la matinada; els aforaments limitats al 50 % a l’interior de bars i restaurants i al 70 % en espais esportius, culturals, equipaments cívics i comerços. Cal també evitar trobades de més de deu persones, entre altres mesures.

Suport municipal per obtenir el certificat covid

Segons es recull al document íntegre, l’Ajuntament del Prat prepara també un dispositiu municipal per donar suport a les persones amb dificultats per accedir a l’aplicació ‘La meva salut’ i descarregar-se al mòbil el passaport covid. Pròximament s’informarà dels punts i horaris que es posaran a disposició per evitar, segons recull el document, la bretxa digital. En aquest sentit, el document íntegre fa una defensa de la sanitat pública, especialment l’atenció primària, tal i com va reclamar ahir en una trobada amb els responsables locals dels CAPS.