elprat.ràdio s’adhereix a Radioplayer Espanya per impulsar la ràdio online a nous canals tecnològics

L’emissora municipal se suma a la plataforma de referència de l’escolta de ràdio online a Espanya, que permet nombroses novetats tecnològiques, entre elles, l’escolta a televisions connectades i assistents de veu
Divendres, 24 desembre 2021 · 08:00 hores ActualitatGeneralSocietat

Actualitat
General
Societat

elprat.ràdio s’ha adherit aquest mes a la plataforma Radioplayer España, principal espai nacional d’escolta de ràdio online, que permet escoltar en directe i a la carta la ràdio municipal del Prat a través de nombrosos canals tecnològics, entre ells, televisions connectades i assistents de veu.

En línia amb l’aposta estratègica per propostes modernes i d’esperit innovador que recull la visió de l’empresa municipal i que vetlla per una transició tecnològica destacada als mitjans públics locals, l’aliança amb Radioplayer España és una destacada aposta pel consum de ràdio online i pel ‘podcasting’ o ràdio a la carta, a més a través d’un servei totalment gratis per l’usuari, sense registre ni publicitat addicional i amb una qualitat sonora molt alta.

D’aquesta manera, elprat.ràdio se suma a les més de 370 emissores dels principals grups mediàtics d’àmbit nacional, entre elles, Catalunya Ràdio, RAC1, RNE, Cadena SER, Onda Cero o COPE i on la ràdio municipal del Prat serà una de les pioneres a nivell local juntament amb UA1 Lleida Ràdio.

Escolta elprat.ràdio als següents nous espais:

Apps per a dispositius mòbils a iOS, Android i Fire OS. Descarregable des del web de Radioplayer España i a les tendes habituals d’aplicacions Google Play, Apple Store, Amazon, la AppGallery de Huawei i a la Galaxy Store de Samsung.

– Al web player directe de Radioplayer España.

– A les televisions connectades amb el sistema Android TV, Fire TV i Apple TV. És necessari descarregar-se la app de Radioplayer España des de l’app store del propi televisor. Es pot accedir tant a la ràdio en directe com a la carta, configurar les emissores favorites, veure recomanacions, així com el llistat complet d’emissores adherides. A més, es pot escoltar elprat.ràdio a través de Radioplayer a qualsevol dispositiu connectat a través de Chromecast, AirPlay o Bluetooth, enviant el senyal des de l’app.

– elprat.ràdio als assistents de veu:

«Alexa, pide a Radioplayer El Prat Ràdio»: pels altaveus intel·ligents d’Amazon cal primer habilitar l’skill de Radioplayer España des de l’app d’Amazon Alexa o directament dient per veu: «Alexa, habilita Radioplayer España’. Després podras donar l’indicació pròpia de la ràdio municipal del Prat: «Alexa, pide a Radioplayer El Prat Ràdio» per escoltar l’emissora en directe.

«Ok Google, hablar con Radioplayer». Un cop oberta la integració amb la plataforma, només caldrà dir «Ok Google, pon El Prat Ràdio» per escoltar la ràdio municipal en directe.

– Apple Watch i Android Watch: l’app iOS es pot controlar també des de l’Apple Watch que estigui vinculat al mòbil. Però, a més, Radioplayer compta amb una app independent pels Apple Watch amb eSIM, que permet fer servir la plataforma agregadora de ràdios sense necessitat de portar el mòbil.

– La ràdio al cotxe: les apps de Radioplayer estan integrades amb Apple CarPlay i Android Auto. Això permet connectar el mòbil al cotxe i controlar l’app des del panel de control del propi vehicle, veient a la pantalla les emissores favorites.