Hi haurà aviram viu a la Fira Avícola

Els testos realitzats ahir als exemplars que s'hi exhibiran han donat tots negatius en grip aviar
Dimecres, 15 desembre 2021 · 15:37 hores ActualitatEconomiaEspecials

Actualitat
Economia
Especials

S’ha superat la prova final que havia de permetre -o impedir- la presència d’aviram viu a la Fira Avícola d’aquest cap de setmana. Els testos realitzats durant el dia d’ahir a la setantena de galls, gallines, pollastres i capons que s’exhibiran a la Fira Avícola aquest cap de setmana han donat resultat negatiu en la prova de grip aviar.

Aquests testos han estat la darrera de les mesures acordades entre l’Ajuntament del Prat i la Generalitat per poder fer la tradicional mostra d’aviram amb l’actual context de grip aviària. Recordem que el ministeri d’Agricultura ha declarat Espanya com a zona d’alt risc. Cal destacar, tanmateix, que a Catalunya no s’ha detectat fins al moment cap cas.

Durant les darreres setmanes, un equip veterinari ja ha pogut certificar el compliment de les mesures de bioseguretat als corrals d’aviram per tal de garantir que a les explotacions els pollastres, gallines i capons no han tingut contacte amb altres aus silvestres. De fet, tal com va succeir el 2005 quan el risc de grip aviària també va fer perillar l’exhibició d’aus, a la Fira Avícola del Prat no vindran exemplars foranis.