Nil Llop, a les portes dels JJOO d’Hivern de Pequín 2022

El pratenc acaba la Copa del Món de Calgary com a primer reserva als 500 i segon reserva als 1000 metres
Dimarts, 14 desembre 2021 · 10:52 hores Esports

Esports

El patinador pratenc Nil Llop es troba a un pas de poder participar en els seus primers Jocs Olímpics d’Hivern, els de Pequín 2022, que se celebraran del 4 al 20 de febrer. En la darrera prova de la Copa del Món d’aquesta temporada a Calgary (Canadà), última competició classificable pels JJOO, Llop va acabar com a primer reserva de la distància dels 500 m i segon reserva en els 1000 m.

El pratenc no va poder certificar de manera matemàtica el seu bitllet olímpic després que a Calgary no aconseguí rebaixar els seus millors temps en les dues distàncies. I ho va tenir molt a prop. En la prova dels 500 m va batre de manera espectacular el seu propi rècord d’Espanya rebaixant-lo en tres dècimes, un temps que el classificava directament per a Pequín’22. El pratenc va acabar quart (la seva millor classificació en una Copa del Món absoluta), a un pas del podi. Tot això abans que els jutges, amb la prova ja acabada, decidissin desqualificar-lo per haver comès una petita infracció durant la cursa. Va ser un cop dur per al potablava, que de cop es va veure al fons de la classificació i sense que el seu temps comptés. Hores més tard, en la cursa dels 1000 m (segona oportunitat per assegurar-se els Jocs) i molt condicionat anímicament pel que havia passat, tampoc va poder aconseguir la classificació olímpica.

D’aquesta manera, Nil Llop queda com a primer reserva en els 500 m i segon reserva en els 1000 m. Les opcions de ser als Jocs no s’han esvaït i ara haurà d’esperar les renúncies que hauran de fer els països amb més patinadors classificats que no pas places disponibles i accedir així a Pequín’22. Ho sabrem entre el 17 i el 21 de gener. Si va als JJOO, Llop serà el primer esportista del Prat en competir en uns Jocs Olímpics d’Hivern i el primer espanyol en fer-ho en la modalitat de patinatge de velocitat.