GWM abandona el projecte de reindustrialització de Nissan i el HUB d’electromobilitat es posiciona ara com a prioritari

L’empresa automobilística xinesa no ha acceptat la millora de condicions oferta per l’administració, Nissan i plantilla i deixa en l’aire prop de 1200 llocs de feina
Dimarts, 14 desembre 2021 · 10:05 hores ActualitatEconomiaEmpresa

Actualitat
Economia
Empresa

L’automobilística Xinesa Great Wall Motors (GWM) s’ha retirat dels plans de reindustrialització de Nissan. La companyia tenia fins divendres per respondre la contraoferta feta pels governs català i espanyol així com sindicats i la mateixa Nissan, però finalment ha retirat l’oferta d’instal·lar-se a la factoria de la Zona Franca i contractar prop de 1.200 persones de l’actual plantilla de Nissan.

La notícia ha decebut, però no ha agafat per sorpresa els sindicats, que ja treballen des de fa dies per consolidar el principal projecte alternatiu: el d’un ‘hub’ d’electromobilitat format per diverses empreses a les tres plantes i destinar la de Montcada també per a la fabricació de motos elèctriques de la companyia Barcelonina ‘Silence’. El secretari general de Sigen-Usoc a Nissan, Miguel Ruiz ha assegurat en declaracions a elprat.radio que “és una decepció perquè creiem que era el projecte que encaixava amb el que preteníem com a alternativa a Nissan. Ara s’ha activat el projecte del ‘hub’, amb el que ja estàvem treballant, i ara el tenim com a prioritari”.

Repensar el projecte del ‘hub’

La principal alternativa per a reindustrialitzar el projecte de Nissan després de la marxa enrere de GWM és el d’un conglomerat d’empreses sota la marca ‘QEV’ que originalment havien d’ocupar la planta de Sant Andreu, però que els últims dies ha optat a instal·lar-se a la factoria de la Zona Franca. Per això els sindicats estudien com compaginar-la amb altres opcions, com la presentada pel ministeri de defensa de l’Estat per tal de reparar vehicles militars a una part d’aquesta nau. En aquest sentit el secretari general de Comissions Obreres (CCOO) a Nissan, Miguel Ángel Boiza, ha recordat que “en l’anterior reunió [de la taula de reindustrialització] es va quedar que aquest projecte ocupés tota la planta de la Zona Franca, però creiem que com a projecte no necessiten la planta sencera. El que farem és preguntar què necessiten realment de la planta i si no els cal tota, el que farem és ubicar-hi altres projectes alternatius que complementin el ‘hub’ en l’ocupació i tota la cadena de valor que pugui generar”.

Diverses Alternatives

A banda d’aquest projecte també s’ha obert la possibilitat de dedicar una de les factories a realitzar el manteniment de vehicles militars i també ha tornat a entrar en joc Punch Powertrain, l’empresa belga descartada durant la fase de triatge d’alternatives a la reindustrialització així com altres projectes de l’àmbit logístic. El secretari general de Sigen-Usoc a Nissan assegura que “el nostre objectiu és cercar un projecte que doni cobertura industrial” que són les que tenen més opcions de reincorporar les 1.390 persones que opten a la reindustrialització de Nissan. Per la seva banda el seu homòleg a CCOO, afegeix que “el nostre objectiu és cercar un projecte que doni cobertura industrial” i Boiza afegeix que “han vingut nous projectes logístics, però no són prioritaris”.

La producció de Nissan comença a aturar-se

Justament aquesta setmana és la darrera en què es fabricarà la Pick Up de Mercedes a la planta barcelonina. De moment aquesta línia de producció ja ha acabat algunes fases, com la de la carrosseria i la plantilla que s’hi dedicava ja ha marxat a casa. Un cop acabi del tot aquesta línia de producció, hi haurà 600 persones més a l’espera de què acabi el seu contracte el primer de gener, dia en què Nissan abandona definitivament les tres factories que té a Catalunya. Recordem que la setmana passada ja es va aturar la línia 1, la que es dedicava a la fabricació de la furgoneta NV200 i que donava feina a unes 400 persones de la Zona Franca. Precisament avui la plantilla de la factoria barcelonina ha aturat la producció durant una hora per reclamar concreció a la taula de reindustrialització sobre els plans alteratius.