Es fan testos a l’aviram que s’ha d’exhibir a la Fira per descartar infeccions de grip aviar

Els resultats se sabran demà dimecres
Dimarts, 14 desembre 2021 · 12:49 hores ActualitatEconomia

Actualitat
Economia

Durant el dia d’avui s’estan realitzant testos a la setantena d’animals que es volen exhibir a partir de divendres a la Granja de La Ricarda en el marc de la Fira Avícola. És tan sols una de les mesures acordades entre l’Ajuntament del Prat i la Generalitat per poder fer la tradicional mostra d’aviram amb l’actual context de grip aviària. Recordem que el ministeri d’Agricultura ha declarat Espanya com a zona d’alt risc. Cal destacar, tanmateix, que a Catalunya no s’ha detectat fins al moment cap cas.

Durant les darreres setmanes, un equip veterinari ja ha pogut certificar el compliment de les mesures de bioseguretat als corrals d’aviram per tal de garantir que a les explotacions els pollastres, gallines i capons no han tingut contacte amb altres aus silvestres. De fet, tal com va succeir el 2005 quan el risc de grip aviària també va fer perillar l’exhibició d’aus, a la Fira Avícola del Prat no vindran exemplars foranis.

Del resultat de les proves d’avui dependrà que hi hagi mostra avícola o no: en cas que es detecti un cas positiu, al pavelló només es podran exhibir cavalls i productes del Parc Agrari. Les aus seran automàticament retornades a les respectives granges i es portaran a terme altres mesures de prevenció i seguretat per part de la Generalitat.