Els restaurants del Prat preveuen perdre el 50% dels ingressos de Nadal per les anul·lacions

El departament de Salut de la Generalitat ha recomanat a les empreses que no facin dinars o sopars nadalencs davant el reput de les infeccions de covid
Dimarts, 14 desembre 2021 · 13:24 hores ActualitatComerçEconomia

Actualitat
Comerç
Economia

El Gremi de Restauradors del Prat, agrupats a l’associació El Prat Empresarial, calculen que aquesta campanya de Nadal deixaran d’ingressar el 50 % del previst en concepte de dinars i sopars d’empresa. La causa són les anul·lacions de reserves, que el Gremi atribueix a les declaracions del Conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en què recomanava que no es fessin sopars ni trobades de Nadal donat el creixement dels contagis de covid-19.

Els 13 restaurants del Gremi sumen, a la pèrdua de la facturació, la de la inversió feta en matèria primera, y expliquen el els hagués agradat “una certa planificació per part de la Conselleria de Salut amb temps suficient perquè el sector s’organitzés de cara a aquestes dates i així o bé racionalitzar les compres o simplement reduir les previsions d’activitat i acceptar menys guanys, que es molt diferent a suportar pèrdues”, expliquen en un comunicat.

Els 13 establiments que formen la comissió de Restauració del Prat Empresarial són El Cortijo, Mesón Galicia, 2 de vins, Marisquería El Capitán Garfio, El Cafè de la Rambla, Casa Guijarro, La Santa, El Bar de La Capsa, K-Chopo, Cafè L’Artesà, La Masia Emilio Sánchez, Delta Restaurant, Jamonsito i Caldas.