Perilla la presència d’aviram viu a la Fira Avícola

L'Ajuntament del Prat espera un permís excepcional de la Generalitat,ja que s'ha declarat l'alt risc de grip aviària a l'Estat
Dijous, 9 desembre 2021 · 12:11 hores ActualitatEconomiaEspecials

Actualitat
Economia
Especials

La grip aviària podria impedir la presència de pollastres, galls, gallines i capons vius a la Fira Avícola del Prat dels propers dies 17, 18 i 19 de desembre. L’Ajuntament del Prat està a l’espera d’una autorització excepcional de la Generalitat perquè hi pugui haver aviram viu a la Fira.

El Ministeri d’Agricultura espanyol, a través de la subdirecció de Sanitat i Higiene Animal, davant l’evolució de la situació epidemiològica a Europa, ha declarat d’alt risc de grip aviària a Espanya. Entre moltes altres mesures, s’ha dictat la suspensió de mostres i exhibicions d’aus. Aquestes exhibicions només es podran autoritzar excepcionalment per part de l’autoritat competent, que a Catalunya és la Generalitat, si considera que l’exhibició d’aus no comporta risc de contagi per als animals (la grip aviària no afecta les persones).

En tot cas, tant si hi haurà aviram viu com si no, la resta d’activitats i mostres de la Fira tindran lloc segons el programa previst.