Una pantalla protegeix les colònies de gavina corsa i corb marí de l’illa del Molí

D'aquesta manera es reduirà l'impacte visual i acústic del pas dels trens sobre aquesta important zona de nidificació
Dijous, 2 desembre 2021 · 08:34 hores ActualitatSocietatSostenibilitat

La pantalla i, a l'esquerra, dins del riu, l'illa del Molí.

Actualitat
Societat
Sostenibilitat

El Port de Barcelona ha construït una pantalla acústica i visual per protegir les zones de nidificació de gavina d’Audouin -anomenada també gavina corsa- i de corb marí establertes en l’illa del Molí, situada a prop de la desembocadura del riu Llobregat.

La infraestructura, presentada amb la presència del president del Port de Barcelona, Damià Calvet, i del primer tinent d’alcalde d’urbanisme del Prat, Juan Pedro Pérez, forma part del futur complex ferroviari del Port, que inclou els nous accessos viaris i ferroviaris i la Terminal Logística i Intermodal.

La pantalla, de 244 metres de llargada, està formada per plaques de formigó prefabricades, de 4,9 metres d’alçada i un gruix d’entre 25 i 65 centímetres. El formigó de les plaques està colorit i amb un relleu que conforma les paraules “Riu Llobregat”. L’obra ha tingut un cos d’1,2 milions d’euros.

La construcció de la pantalla s’ha realitzat simultàniament a una actuació de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en aquest mateix espai: l’acumulació de sediments aportats pel riu havia convertit l’illa en una península i l’ACA ha procedit a la seva retirada per tal que les aus tornin a percebre-la com una zona segura per a la nidificació.

Damià Calvet i Juan Pedro Pérez durant la presentació de la pantalla.