Més d’un terç de la platja del Prat es queda sense sorra

El temporal deixa l'escullera nua entre els Carrabiners i el mòdul dels socorristes proper al Centre Muncipal de Vela
Dijous, 25 novembre 2021 · 13:29 hores ActualitatSocietatTerritori

Actualitat
Societat
Territori

El temporal d’aquests dies ha tingut una afectació greu a la platja del Prat. Dels 5,5 km del litoral pratenc, 2 km han quedat sense sorra i amb l’escullera de pedres nua, concretament entre les zones de la caserna dels Carrabiners i el mòdul de socorristes proper al Centre Municipal de Vela.

Quan el temporal es retiri s’anirà recuperant una petita franja de sorra, però molt estreta i fràgil en aquest tram. Caldrà, per tant, esperar a l’aportació anual d’arena que es fa cada any a començaments d’estiu perquè la platja recuperi el seu perfil.

El temporal ha afectat les canonades d’aigua de les dutxes, les instal·lacions de la guingueta Iguana, una dutxa i un parell de palmeres. A més, la nova passera paral·lela al mar que l’Àrea Metropolitana de Barcelona havia acabat d’instal·lar entre els passos 19 i 20 ha quedat descalçada i deformada.