L’Ajuntament requereix a Plastiverd que redueixi les olors que genera la seva fàbrica del Prat

Arran de les reiterades queixes veïnals, tècnics municipals detecten l'origen de la contaminació odorífera de la zona nord-oest del nucli urbà
Dijous, 25 novembre 2021 · 10:00 hores ActualitatEconomiaEmpresa

Instal·lacions de Plastiverd al polígon Enkalene del Prat.

Actualitat
Economia
Empresa

Des de mitjans de l’any passat, amb motiu de queixes veïnals per molèsties causades per olors d’origen fabril a la zona nord-oest del nucli urbà (àrea Remolar – Fondo d’en Peixo), l’Ajuntament del Prat ha fet un seguiment per mirar de localitzar l’origen de les pudors.

La intensitat de les olors, segons el veïnat de la zona, va patir un repunt a partir de l’estiu passat, motiu pel qual es va decidir que el personal tècnic municipal realitzés més inspeccions de camp per obtenir dades qualitatives de la intensitat dels efluvis. D’acord amb les comprovacions realitzades per l’Ajuntament, les olors motiu de les queixes tenen el seu origen a la factoria que l’empresa Plastiverd té ubicada al polígon industrial Enkalene.

Una vegada comprovat l’origen i regularitat de les olors, així com el fet que la seva incidència en l’entorn pertorba la qualitat de vida veïnal, l’Ajuntament ha requerit a l’empresa l’adopció de mesures correctores per reduir l’impacte odorífer de la planta en l’entorn.

Aquest mitjà ha intentat reiteradament demanar el punt de vista de Plastiverd sobre aquesta qüestió, sense rebre cap resposta per part de l’empresa.

L’Ajuntament remarca que Plastiverd disposa d’una autorització de funcionament de la Generalitat de Catalunya i passa inspeccions ambientals periòdiques en el marc del Pla i Programa d’Inspecció Ambiental Integrada de Catalunya.

Olors industrials a la zona est

Aquest no és l’únic focus de contaminació odorífera industrial al Prat. Recordem que fa unes setmanes informàvem de la situació a la zona est del nucli urbà, on l’empresa Lluch Essence i algunes fàbriques de la Zona Franca de Barcelona són les causants de les pudors.