La Generalitat i els ajuntaments de Barcelona i el Prat aposten per potenciar el tren al port

Ahir es va presentar el pla urbanístic que preveu quatre noves terminals ferroviàries, amb l'objectiu de doblar el nombre de contenidors portuaris que es transporten per tren
Dijous, 18 novembre 2021 · 09:25 hores ActualitatEconomiaInfraestructures

Actualitat
Economia
Infraestructures

La Generalitat i els ajuntaments de Barcelona i el Prat van presentar ahir un avanç del pla director urbanístic (PDU) de la futura terminal logística intermodal del port, que necessitarà una inversió d’uns 600 milions d’euros. Aquest PDU, acordat entre les tres administracions, preveu la construcció de quatre terminals ferroviàries a la zona sud del port (ZAL Sud), que se sumaran a les dues actuals, amb l’objectiu de doblar el nombre de contenidors que actualment es mouen amb tren, restant-los al transport en camió, més contaminant.

El port s’ha marcat com a objectiu assolir una reducció del 50 % en la seva emissió de gasos d’efecte hivernacle el 2030. Actualment, només el 15 % de les mercaderies del port es mouen per tren, i l’objectiu és arribar al 30 %. Aquest node losgístic servirà als tràfics marítims-terrestres i terrestres-marítims, però també als terrestres-terrestres. Es preveu que la terminal logística intermodal derivi al trànsit ferroviari 400.000 contenidors i 46.000 semiremolcs que actualment van per carretera.

Aquestes terminals no donaràn servei només al port, sinó també a les indústries de la Zona Franca, Polígon Pratenc i diversos pols industrials de la zona sud de l’àrea metropolitana de Barcelona.

El pla el van presentar ahir el president de l’Autoritat Portuària, Damià Calvet; la tinent d’alcalde de Barcelona, Janet Sanz; l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler; i el director general d’Urbanisme de la Generalitat, Agustí Serra.

Part del Corredor Mediterrani

Les noves terminals, que ocuparan 68 hectàrees, formaran part del futur Corredor Mediterrani de transport ferroviari, que connectarà el sud d’Espanya amb França seguint la costa.

Nous espais verds

El PDU preveu una inversió de 15 milions d’euros per reubicar zones planificades com a verdes, amb la creació d’unes 21 hectàrees d’espais verds, que connectaran el Parc Agrari del Baix Llobregat amb Montjuïc i les diferents àrees logístiques portuàries.

Participació ciutadana

El PDU, que està previst que s’aprovi inicialment d’aquí a tres mesos, rebrà propostes ciutadanes a partir d’un procés participatiu que ja ha començat. L’aprovació definitiva del Pla es preveu per al primer trimestre de 2023 i les obres haurien de començar el 2024.

Mijoler destaca el consens
Durant la presentació de l’acord, l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, va destacar el consens a què han arribat les diferents administraicons per tirar endavant aquest projecte, en contraposició a altres situacions com la proposta d’ampliació de la tercera pista de l’aeroport.