El Prat entra en risc alt de rebrot de la covid

El perill de contagis torna a nivells de principis de setembre
Dijous, 18 novembre 2021 · 13:14 hores ActualitatSalutSocietat

Actualitat
Salut
Societat

Seguint la tendència general de Catalunya, el nostre municipi s’ha situat aquesta setmana en el risc alt de rebrot de la covid-19. El risc de rebrot es considera alt quan supera un índex fixat en 100 unitats. Al Prat, en pocs dies s’ha passat d’un índex baix -inferior a 30- a un actual superior a 170. La velocitat de reproducicó de les infeccions a la nostra ciutat és de 2,98, i es considera perillosa quan supera l’1. Ens trobem a nivells similars als de principis de setembre.

La darrera setmana s’han detectat una trentena de casos positius de covid-19 a la ciutat, mentre que 4 persones del Prat estan ingressades a l’hospital per aquesta malaltia. Afortunadament no cal lamentar cap defunció.

És per això que les autoritats sanitàries demanen extremar aquests dies les precaucions per evitar contagis i que la malaltia es difongui més entre la població.

Tercera vacuna a majors de 60 i sanitaris

El govern espanyol ha anunciat la tercera dosi de la vacuna contra la covid per a les persones majors de 60 anys i personal sanitari. En aquests moments, a Catalunya, els contagis per coronavirus ja superen la barrera dels 5.000 positius setmanals i els hospitals ja registren més de 400 pacients, dels quals 91 es troben a l’UCI.