Desmantellades dues plantacions de marihuana en pisos

Una investigació de Mossos d'Esquadra i Policia Local permet intervenir gairebé 300 plantes
Dijous, 18 novembre 2021 · 09:11 hores ActualitatSeguretatSocietat

Actualitat
Seguretat
Societat

Una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Prat ha permès desmantellar dues plantacions de marihuana en pisos de la ciutat i detenir, l’11 de novembre, dues dones i dos homes de 55, 30, 25 i 22 de anys, de nacionalitat espanyola i veïns del Prat, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric. L’operació, fruit d’una investigació dels dos cossos policials, ha permès intervenir gairebé tres centenars de plantes de marihuana.

La investigació es va iniciar arran d’un enfrontament el 30 de juny d’enguany entre persones que es dediquen al cultiu i al tràfic de substàncies estupefaents al Prat. Resultat de les indagacions realitzades pels investigadors, l’11 de novembre de 2021 i sota la tutela del Jutjat de primera instància i Instrucció núm. 3 del Prat de Llobregat, es van fer dues entrades i perquisicions a dos domicilis del barri de Sant Cosme. Fruit dels escorcolls es van comissar un total de 298 plantes de cànnabis i es va poder comprovar que els residents tenien diverses habitacions dedicades al cultiu de marihuana i que havien modificat i alterat greument la xarxa elèctrica i que feien així un important frau del consum.

Per tot això els investigadors van detenir les quatre persones residents als dos domicilis pels delictes contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric.

A més, cal destacar que en un dels domicilis escorcollats es van localitzar sis menors d’edat, que compartien espai amb gran quantitat de substància estupefaent.

Finalment, es va desmantellar tota la instal·lació emprada en el cultiu de la marihuana i els operaris de l’empresa elèctrica subministradora van eliminar les connexions fraudulentes dels dos domicilis. És important destacar el perill inherent d’aquestes instal·lacions fraudulentes, atès que existeixen antecedents d’incendis produïts en els darrers anys a la mateixa població i que afecten a la seguretat col·lectiva de les persones que viuen en els edificis.