L’Ajuntament estudia com reparar els problemes estructurals del Cementiri Vell

L'equipament, el més antic del Prat en funcionament, forma part del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de la ciutat i, a més, intervenir-hi és especialment sensible per a les famílies dels difunts
Dilluns, 15 novembre 2021 · 09:20 hores ActualitatSocietatUrbanisme

Actualitat
Societat
Urbanisme

L’Ajuntament del Prat està estudiant la millor manera d’escometre les obres de rehabilitació del Cementiri Vell, també conegut com a Cementiri de l’Est, afectat de problemes estructurals deguts a la seva antiguitat. Està previst que els primers treballs començaran al llarg de l’any vinent.

Aquest cementiri, situat al carrer de lo Gaiter del Llobregat, és l’equipament en funcionament més antic de la ciutat, inaugurat el 1858. A més, forma part del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de la ciutat. Tot això, sumat al fet que intervenir en un equipament d’aquestes característiques és especialment sensible per a les famílies dels difunts, fa que l’Ajuntament vulgui actuar amb prudència. De fet, tres departaments municipals -Manteniment, Urbanisme i Patrimoni- estan treballant conjuntament per definir el millor projecte possible.

Rehabilitació necessària

El Cementiri Vell pateix problemes estructurals que cal reparar. Les esquerdes i els problemes d’impermeabilització en són els símptomes més evidents. El projecte de rehabilitació consistirà en reforçar l’estructura dels blocs de nínxols i fer totes les reparacions necessàries, respectant sempre que sigui possible les característiques arquitectòniques i els elements patrimonials.