El personal interí de l’Ajuntament, insatisfet amb la nova llei per reduir la temporalitat

Consideren que es mantindrà l'abús d'interinitat i que es contravenen les directives i sentències de la Unió Europea
Divendres, 12 novembre 2021 · 12:12 hores ActualitatEconomiaOcupació

Manifestació i vaga del personal interí de l'Ajuntament del Prat, el 28 d'octubre passat.

Actualitat
Economia
Ocupació

El personal interí que porti a la mateixa plaça de l’administració pública des d’abans de 2016 podrà optar a un contracte fix a partir d’un concurs de mèrits. Així es desprèn de l’acord entre PSOE, Unides Podem, Esquerra i PNB per aprovar una llei de mesures urgents que redueixi la temporalitat al sector públic, tal com reclama la normativa europea.

En tot cas, seran concursos excepcionals que estan previstos a l’estatut de l’empleat públic de 2015 i que només es podran realitzar un cop. L’anunci no ha satisfet les demandes del col·lectiu de persones interines del Prat, que considera que segueix infringint la normativa europea i, per tant, “no resol la situació d’abús en què es troba el personal interí a Espanya”, segons ha explicat a elprat.ràdio Montserrat Arroyo, membre de la Plataforma de personal Interí de l’Ajuntament del Prat.

Només es podrien acollir a regularització aquelles persones que hagin ocupat la mateixa plaça al llarg de cinc anys i no aquelles que, tot i portar aquest temps o més a l’administració pública, hagin ocupat diverses posicions en períodes menors als cinc anys. Segons Arroyo, d’aquesta manera es continuarà mantenint “l’abús de temporalitat”.

Per això, la Plataforma reclama el compliment de les sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i la jurisprudència perquè, a partir dels tres anys d’interinatge, una persona treballadora de l’administració pública passi a ser fixa sense importar el nombre de contractes encadenats que hagi signat.

L’acord entre les 4 formacions polítiques també preveu que les places estructurals que han estat ocupades de manera temporal i ininterrompuda “almenys tres anys anteriors al 31 de desembre del 2020” també puguin optar a plaça a través de concurs ordinari, però tenint en compte els mèrits acumulats. La nova mesura s’haurà de ratificar al Congrés dels Diputats amb el suport de PSOE, Unides Podem, ERC i PNB. Un cop aprovada, els diferents nivells administratius hauran de convocar aquests concursos i negociar les condicions a cada àmbit territorial. Una situació que la plataforma denuncia perquè “causa inseguretat jurídica a les persones interines”.

Un terç de la plantilla municipal és interina

Actualment hi ha unes 800.000 persones interines a Espanya, 90.000 de les quals a Catalunya. En el cas de l’Ajuntament del Prat, la plataforma calcula que més d’un 30 % de les persones que hi treballen al consistori ho fan en règim d’interinitat. El perfil mitjà del personal interí és el d’una dona de cinquanta anys amb estudis superiors i que pot arribar a fer més de 20 anys en està en aquesta situació, segons la plataforma.