Els Reis d’Orient tornaran a recórrer els carrers del Prat

Ja està en marxa, fins el 29 de novembre, la presentació de candidatures per ser Patge Reial
Dimecres, 10 novembre 2021 · 08:40 hores ActualitatCultura

Actualitat
Cultura

El Prat recuperarà la Cavalcada de Reis de forma presencial. Les carrosses de Ses Majestats tornaran a recórrer pels carrers del municipi després de la supressió de l’any passat per la pandèmia i es va substituir per una retransmissió a través de Youtube de l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar a la platja així com les activitats que es van desenvolupar a través del canal de l’Harshafa.

De moment s’estan ultimant els detalls no només de la Cavalcada sinó del conjunt d’activitats que se celebren com el Garatge Reial així com els tallers pels infants. Aquest és l’escenari amb el qual treballa en aquests moments l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament del Prat pendents del context sociosanitari i, en qualsevol cas, buscant la fórmula per evitar grans aglomeracions. Tanmateix sí que es mantindran algunes de les novetats que es van incorporar l’any passat per la pandèmia com és la xarxa de bústies perquè els i les més menudes de la casa deixen les seves cartes i xumets a 16 punts distribuïts per la ciutat. També les fàbriques reals o el Canal de l’Harshafa.

Ja pots apuntar-te per ser Patge Reial

Precisament el que ja està en marxa és la presentació de candidatures per ser Patge Reial. El jovent d’entre 11 i 14 anys ja poden presentar la seva candidatura fins al 29 de novembre a través del formulari que trobareu a www.elprat.cat i presentar-lo a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana OIAC o a través de la seu electrònica. És possible participar en alguna de les tres categories: alumnes de sisè de Primària, estudiants de primer i segon d’ESO o infants de les entitats participants d’alguna Cavalcada o activitat prèvia. Amb totes les candidatures rebudes, es farà un sorteig públic el 9 de desembre al Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa.

També les persones adultes poden participar a través de les entitats que prenen part de la Cavalcada que aquest any comptaran amb la direcció artística de Mercè i Meritxell Pi. Tots els detalls es començaran a desvetllar el 9 de desembre amb el sorteig del i les patges reials.

Podeu escoltar l’entrevista completa al magazín ‘Planeta Prat’: